Kell egy tésztagép. Ha igazán élvezni akarod a tésztakészítést, akkor motoros gép kell neked és még egy kenyérdagasztó is jól jön - sőt szűkséges, mondom - ha élvezni akarod. A tészta kb. 10 főre: 1 kg rétesliszt 10 szép, nagy és sárga tojás (ha kicsik,11) Ezt a két hozzávalót bedobod a dagasztóba és addig forgatod, amíg szép labdává nem áll össze. Ezután fogod a tésztát és zacskóban beteszed a hűtőszekrénybe, minimum 12, de akár 24 órára is. Este szoktam bekeveri és reggel kezdem a nyújtást. A lasagne könnyű, mert vágni nem kell a tésztát. Mi kell még? 3 liter piros tésztaszósz . Ezt elkészítheted a link nyomán található recept szerint, de annál sokkal szabadabban is, például maradékokból. A lényeg, hogy legyen benne darált hús, hagyma, fokhagyma bazsalikom, zsálya paradicsom (vagy lé), bor, tej vagy tejszín, füstölt szalonna. 1,5 liter besamelmártás. Nálam ma ez a tegnapi fokhagymakrémleves ből lett, mégpedig rizsliszt hozzáadásával. 15 dkg reszelt trappis...