Spanyol, burgonyás tortilla


Hamarosan kipróbáljuk!

Hozzávalók 12 főre:

12 db burgonya
20 tojás
4 hagyma
olaj


A fenti mennyiségből 4 db lesz, talán jobb is külön-külön elkészíteni. Tehát 3 burgonyával, 5 tojással és 1 hagymával.

Elkészítés:

  • A krumplit kis kockákra vágjuk és bő olajban megsütjük. Amikor már majdnem kész. utána dobjuk az aprított hagymát és üvegesre sutjuk a krumplival. 
  • Leszűrjük. Csak azt ne tegyük, ami a filmen látható! Forró olajat műanyag szűrővel! 
  • A tojást jól felverjük, sózzuk és belekeverjük a leszűrt hagymás burgonyát. 
  • Az olajos serpenyőbe beleöntjük és megsütjük úgy ahogy a filmen látható. Ha minden jól megy és nem vették le a You Tube-ról, a képre kattintva megtekinthető a forgatási eljárás.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló