Fasirtba göngyölt, egyben sült karaj

Rózsika receptje


Hozzávalók:

1 rövid karaj
1,5 kg darált hús
10 mokkás kanál só
2 egész tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
egy nagy fej hagyma
2 evőkanál olaj vagy 1 evőkanál zsir a hagyma sütéséshez
kevés víz a sütéshez
fűszerek ízlés szerint (lehet magyaros borssal, paprikával, fokhagymával, de lehet római köménnyel egzotikus vagy csípős is egy kis csilivel, esetleg olaszos zsályával, oregánóval)

Elkészítés:

  • Előkészítjük a fasirtot a hagyományos módon. A szokásosnál kevesebb kenyeret tegyünk bele, illetve inkább azt is zsemlemorzsa formájában. A hagymát pedig kockára vágva és üvegesre piritva keverjük hozzá.
  • A karajt enyhén besózzuk, majd bevonjuk a fasírtmasszával.
  • Tegyük olyan tűzálló tálba, aminek van jól illeszkedő teteje és kevés vizet aláöntve süssük 180C fokon, lassan, néha még kis vízzel locsolva.
Tálaláskor felszeletelt rántott gombával díszítettük. Krumplipüré és párolt lilakáposzta volt a köret. Az ebédről megmaradt hús vékonyan szeletelve este a hidegtálon is nagy sikert aratott.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló