Fasirtba göngyölt, egyben sült karaj
Rózsika receptje
Hozzávalók:
1 rövid karaj
1,5 kg darált hús
10 mokkás kanál só
2 egész tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
egy nagy fej hagyma
2 evőkanál olaj vagy 1 evőkanál zsir a hagyma sütéséshez
kevés víz a sütéshez
fűszerek ízlés szerint (lehet magyaros borssal, paprikával, fokhagymával, de lehet római köménnyel egzotikus vagy csípős is egy kis csilivel, esetleg olaszos zsályával, oregánóval)
Elkészítés:
- Előkészítjük a fasirtot a hagyományos módon. A szokásosnál kevesebb kenyeret tegyünk bele, illetve inkább azt is zsemlemorzsa formájában. A hagymát pedig kockára vágva és üvegesre piritva keverjük hozzá.
- A karajt enyhén besózzuk, majd bevonjuk a fasírtmasszával.
- Tegyük olyan tűzálló tálba, aminek van jól illeszkedő teteje és kevés vizet aláöntve süssük 180C fokon, lassan, néha még kis vízzel locsolva.
Megjegyzések