Kolbásszal töltött pulykamell, fasírt köntösben
Kb. 1/2 kg-os szép darab pulykamell
1/2 szál lángolt kolbász, ami kicsit már kezdett száradni (érdemes egy héttel előbb megvenni)
1/2 kg darált hús
1-2 tojás (2 ha nagyon kicsi)
4 evőkanál zsemlemorzsa
só, valami fűszer (pl. mexikói)
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál Erős Pista (aki nem bírja, miatta lehet édes paprikakrém)
Vékonyan szeletelt füstölt szalonna (nem húsos), annyi amennyivel be tudjuk vonni az egész hust
Elkészítés:
- A darált húsból a tojással, fűszerekkel és a zsemlemorzsa 3/4 részével fasírtot keverünk.
- A pulykamellet felszúrjuk a kolbásszal, majd bevonjuk a fasírt hússal.
- Tetejét megszórjuk a maradék prézlivel és az egészet bevonjuk szalonnával.
- Kevés levest aláöntve 150 fokon légkeveréssel, fedeles jénaiban 1,5 óráig sutjuk. Tálalás előtt egy kis ideig még fedő nélkül pirítjuk a sütőben. Ha nincs otthon húslé éppen, a levest kockából is készíthetjük. 1 dl elég belőle.