Ananászos torta

Hozzávalók:

1 kész piskóta torta ez alapján a recept alapján: Villámgyors piskóta három lapra vágva (vagy készen vett)
3 db fél literes ananászkonzerv (legyen az egyik egész ananász a díszítéshez, a többi lehet aprított)
2 db 3 dl-es Oké friss tejszín
habfix
porcukor ízlés szerint
1 csomag Aranka vaníliás krémpor és a hozzá szűkséges tej (zacskón feltüntetve)
díszítéshez bármi ami kéznél van (most apró színes szórócukor volt)


Elkészítés:

  • Készítsük el a vaníliakrémet kicsit keményebbre (kevesebb tejjel) mint ahogy az utasítás mondja.
  • Verjük fel az egyik tejszínt porcukorral és habfixszel. 
  • Daráljuk meg a két aprított ananászkonzervet. Természetesen leszűrve, sőt jól lecsöpögtetve.
  • A fenti három komponenst keverjük össze és töltsük meg vele a torta belsejét. Miután kiszámoltuk hogy hány karika szűkséges a torta tetejére, a fennmaradó egész ananászokat fektessük a belső krémre. Kicsit túl nedves lesz az ananász miatt. Ezért miután megkentük 2-3 órára tegyük hűtőszekrénybe, mielőtt kívülről bevonnánk a tortát. A tészta kicsit beszívja az ananász levét. Így lesz finomabb és nem dobja le a külső krémet.
  • A pihentetés után verjük fel a másik tejszínt, jó keményre habfixszel és cukorral. Ha nem elég kemény, tehetünk ebbe is Arankát. Vagy legyen otthon még egy tartalék zacskóval, vagy tegyünk félre keveset abból, amit a belső krémhez használtunk. Kívülről vonjuk be a tejszínnel a tortát, a tetejét borítsuk be egész ananászkarikákkal, amiknek a közepébe szórhatjuk a színes cukrot, de biggyeszthetünk bele mértre vágott kiwi kockákat is - akár.
Tálalásig szigorúan hűtőben tartandó!
Tök jó.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló