Fasírt


Hozzávalók 5 főre: 

50 dkg marhahús darálva (sovány)  
3 evőkanál zsemlemorzsa 
egy egész tojás, 
gulyáskrém  
paprikakrém ízlés szerint    
egy fej hagyma párolva  

l összekeverem, 
Romertopfban krumplival és hagymával (négyfelé vágva) körülvéve a tetején baconnel borítva 
egy órát sütöm. 

Írta, fényképezte és főzte : Marika


Ma elkészítettem, disznóból, bacon nélkül és négyszeres mennyiségben. 2,5 órát sütöttem. Egy órát lefedve, majd fedő nélkül. Nem Romertopfban, hanem egy nagy fedeles kacsasütő tálban. 180 fokon. Gulyáskrém és paprikakrém helyett 2 kg húshoz 2 evőkanál paradicsompürét és 2 evőkanál Erős Pista szerű csípős paprikakrémet tettem. Fokhagymapor és mexikói fűszerkeverék is jött valahogy a kezem ügyébe. Egy-egy csapott kanállal adtam hozzá.


   

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló