Fasírt
Hozzávalók 5 főre:
50 dkg marhahús darálva (sovány)
3 evőkanál zsemlemorzsa
egy egész tojás,
gulyáskrém
paprikakrém ízlés szerint
egy fej hagyma párolva
Jól összekeverem,
Romertopfban krumplival és hagymával (négyfelé vágva) körülvéve a tetején baconnel borítva
egy órát sütöm.
Írta, fényképezte és főzte : Marika
Ma elkészítettem, disznóból, bacon nélkül és négyszeres mennyiségben. 2,5 órát sütöttem. Egy órát lefedve, majd fedő nélkül. Nem Romertopfban, hanem egy nagy fedeles kacsasütő tálban. 180 fokon. Gulyáskrém és paprikakrém helyett 2 kg húshoz 2 evőkanál paradicsompürét és 2 evőkanál Erős Pista szerű csípős paprikakrémet tettem. Fokhagymapor és mexikói fűszerkeverék is jött valahogy a kezem ügyébe. Egy-egy csapott kanállal adtam hozzá.
Megjegyzések