Teljesen natúr paradicsomszósz a szokásos fűszerekkel: só, bors, bazsalikom, fokhagyma, rozmaring. Természetesen hagyma, de nem sok és a meglepő a babérlevél.
Tervezem júli. 10 -re szülinapra, ami lesz az azt követő vasárnapon. Vendégek Ilona Alice Alapanyagok Alap: 200 g kókuszos keksz 100 g kókusz keszelék 100 g olvasztott vaj Krém: 500 g mascarpone 1 db Kókusztejszín konerv (400 ml) 1 db sűrített tej konzerv 1 db ananászkonzerv 4 db tojás 3 ev. kanál kukoricakeményítő Öntet: 200 ml tejföl kókuszlikőr kókuszreszelék díszítéshez Recept elkészítése Nyomtatás A kekszet széttörjük, elkeverjük a kókuszreszelékkel és olvasztott vajjal. A kapott kekszes masszát 25 cm átmérőjű forma aljára tesszük, lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük. A mascarponet, kókusztejszínt (csak a tejszín részt, a levet leöntjük), sűrített tejet alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a keményítőt, a leturmixolt ananászt (a levét felfogjuk, az ananászt pedig leturmixoljuk, majd 350 ml-ig felöntjük az ananász felfogott levével). Az ananászos keveréket rákenjük a kekszes alapra, 160 fokon 60-70 percig sütjük. A sütőt...
Hívom Ilonát , Alíce-kát. Francia kovászos a Keleti Károlyból (legyen a köret) Hozzávalók: 1,2 kg pulykacomb, 6 db ecetes almapaprika, 2 nagyobb fej hagyma, 4 - 5 gerezd, fokhagyma, só, bors, 5 - 10 dkg füstölt szalonna Elkészítés: A hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk (ha szalonnából készítjük, a zsírjára sütjük), és megfuttatjuk benne a fokhagymát. A húst nagyobb kockára vágjuk, beletesszük a párolt hagymába, megsózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk, amíg a hús megpuhul. Az ecetes almapaprikát felkockázzuk, a levével együtt a hagymás húshoz adjuk és ismét lepirítjuk. Kenyérrel vagy héjában főtt burgonyával kínáljuk. A főtt krumplit én így képzelném ebben a esetben: Közepes méretű ...