Gallo pinto
Hozzávalók 6-10 főre:
(Attól függően, hogy reggeli, ebéd, főétel vagy köret. No persze attól is hogy milyen az étvágy és mennyire ízlik?)
1 kg bab
40 dkg rizs
1 nagy vöröshagyma
1 nagy lila hagyma
7 gerezd fokhagyma
2 zöld kaliforniai paprika
5-7 pici piros friss csili paprika
olívaolaj
só
bors
levesfűszer
víz
ízlés szerint lehet még több hagyma, sárga és piros kaliforniai paprikák, kolbászkarikák
Elkészítés:
Nicaraguában ezt reggelire eszik tükörtojással.
(Attól függően, hogy reggeli, ebéd, főétel vagy köret. No persze attól is hogy milyen az étvágy és mennyire ízlik?)
1 kg bab
40 dkg rizs
1 nagy vöröshagyma
1 nagy lila hagyma
7 gerezd fokhagyma
2 zöld kaliforniai paprika
5-7 pici piros friss csili paprika
olívaolaj
só
bors
levesfűszer
víz
ízlés szerint lehet még több hagyma, sárga és piros kaliforniai paprikák, kolbászkarikák
Elkészítés:
- A babot főzzük meg levesfűszeres vízben.
- A rizst is pároljuk a szokásos módon. Ezúttal olívaolajon pirítva és ahogy mindig, kétszeres vízzel.
- Közben a hagymákat kockára vágva szintén olívaolajon üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát majd a kockára vágott színes paprikákat is. Ha kolbászt teszünk bele, akkor azt is most. (Ez nem eredeti, sőt nagyon magyaros, viszont finom.)
- Amikor minden kész a három alkotórészt összekeverjük és ha kell, kevés bab-főzőlével lázítjuk.
- Hideg olívaolajjal tálaljuk.
Nicaraguában ezt reggelire eszik tükörtojással.
Megjegyzések