Gallo pinto

Hozzávalók 6-10 főre:
(Attól függően, hogy reggeli, ebéd, főétel vagy köret. No persze attól is hogy milyen az étvágy és mennyire ízlik?)

1 kg bab
40 dkg rizs
1 nagy vöröshagyma
1 nagy lila hagyma
7 gerezd fokhagyma
2 zöld kaliforniai paprika
5-7 pici piros friss csili paprika
olívaolaj

bors
levesfűszer
víz

ízlés szerint lehet még több hagyma, sárga és piros kaliforniai paprikák, kolbászkarikák






Elkészítés:
  • A babot főzzük meg levesfűszeres vízben.
  • A rizst is pároljuk a szokásos módon. Ezúttal olívaolajon pirítva és ahogy mindig, kétszeres vízzel. 
  • Közben a hagymákat kockára vágva szintén olívaolajon üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát majd a  kockára vágott színes paprikákat is. Ha kolbászt teszünk bele, akkor azt is most. (Ez nem eredeti, sőt nagyon magyaros, viszont finom.)
  • Amikor minden kész a három alkotórészt összekeverjük és ha kell, kevés bab-főzőlével lázítjuk. 
  • Hideg olívaolajjal tálaljuk.


Nicaraguában ezt reggelire eszik tükörtojással.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló