Párolt zöldborsó - finom és zöld


Hozzávalók:

70 dkg fagyasztott zöldborsó
7 dkg vaj
fűszersó
1 csokor petrezselyem
késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:


  • A vajon fagyosan feltesszük a borsot kevés szódabikarbónával. Állandó keverés mellett megpároljuk, fűszersót ízlés szerint adva hozzá. Vízre itt nincs szükség.
  • Közben a petrezselymet apróra vágjuk és amikor a borsó m,ár kész belekeverjük. A tűzről levesszük. 

Fontos tippek:
  1. A legjobb fajta zsenge borsót vegyük! Ezen nem érdemes spórolni, mert olcsón csak takarmányborsót kapunk, ami soha nem puhul meg és rossza az íze. 
  2. Fedőt ne tegyünk rá mert csak így marad szép zöld a színe. Ezt a célt szolgálja a szódabikarbóna is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló