Párolt zöldborsó - finom és zöld
Hozzávalók:
70 dkg fagyasztott zöldborsó
7 dkg vaj
fűszersó
1 csokor petrezselyem
késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
- A vajon fagyosan feltesszük a borsot kevés szódabikarbónával. Állandó keverés mellett megpároljuk, fűszersót ízlés szerint adva hozzá. Vízre itt nincs szükség.
- Közben a petrezselymet apróra vágjuk és amikor a borsó m,ár kész belekeverjük. A tűzről levesszük.
Fontos tippek:
- A legjobb fajta zsenge borsót vegyük! Ezen nem érdemes spórolni, mert olcsón csak takarmányborsót kapunk, ami soha nem puhul meg és rossza az íze.
- Fedőt ne tegyünk rá mert csak így marad szép zöld a színe. Ezt a célt szolgálja a szódabikarbóna is.
Megjegyzések