Szűzpecsenye Wellington módra




Hozzávalók:

80 dkg szűzpecsenye
15 dkg gomba
5 dkg szalonna
2 evőkanál olaj
1 csomag leveles tészta
1 csokor snidling
1 csokor petrezselyem
1 fej vöröshagyma
1 tojássárgája


  • A húst mosás után szárazra töröljük és a felhevített olajban megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk 
  • Miután a húst kivettük az olajból, az apróra vágott hagymát, gombát és szalonnát pirítjuk meg benne.
  • Szórjuk bele a felaprított snidlinget és petrezselymet is, fűszerezzük, majd vegyük le a tűzről. 
  • A leveles tésztát már korábban felengedjük, ezután pedig kinyújtjuk. 

  • Rákenjük a gombás masszát, és ráhelyezzük rá a húst. Összetekerjük, jól lezárjuk és a felvert tojássárgájával megkenjük.
  • Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló