Szűzpecsenye Wellington módra
80 dkg szűzpecsenye
15 dkg gomba
5 dkg szalonna
2 evőkanál olaj
1 csomag leveles tészta
1 csokor snidling
1 csokor petrezselyem
1 fej vöröshagyma
1 tojássárgája
- A húst mosás után szárazra töröljük és a felhevített olajban megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk
- Miután a húst kivettük az olajból, az apróra vágott hagymát, gombát és szalonnát pirítjuk meg benne.
- Szórjuk bele a felaprított snidlinget és petrezselymet is, fűszerezzük, majd vegyük le a tűzről.
- A leveles tésztát már korábban felengedjük, ezután pedig kinyújtjuk.
- Rákenjük a gombás masszát, és ráhelyezzük rá a húst. Összetekerjük, jól lezárjuk és a felvert tojássárgájával megkenjük.
- Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Megjegyzések