Frankfurti leves - tanulmány

Ez még a húshagyó keddi menü része volt, 
de tegnap nem volt idő bejegyezgetni.



Miért tanulmány? Mert folytatása egy korábbi esetnek, ami felvetette, hogy kell-e tejföl a frankfurti levesbe? Akkor kiderült, hogy nem kell. A bejegyzés végén lévő képre kattintva két előző változat található.

Egy teljesen új iskola látszik eltörölni mindent ami régi és sok kísérlet után elkészült a szinte felülmúlhatatlan Frankfurti leves.

Amit az eredetiből meg kell tartani:

A káposztát fedő nélkül és kevés szódabikarbóna hozzáadásával főzzük meg!. 






Hozzávalók 14 (főre):

1 szép fej kelkáposzta
1/2 kg kelbimbó
1 kg sajtos frankfurti virsli (nem fontos, hogy sajtos, de ez volt éppen)
7 dkg vaj
kevés olaj vagy zsír
1 nagy fej hagyma
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál szódabikarbóna
levesfűszer (por vagy kocka)

Elkészítés:

  • Először megmossuk a kelkáposztát és csíkokra vágjuk. Körülbelül 2 liter vízben, fedő nélkül, a szódabikarbónával és levesfűszerrel megfőzzük.
  • Egy másik edényben a megtisztított és hatodokra vágott (kisebbeket lehet negyedekre) kelbimbót is hasonlóan megfőzzük.
  • Elkészítünk egy rántást a lereszelt hagymával, zsírral, liszttel.  A tejfolt, a hagymás rántást és a főtt kelkáposztát a levével együtt összeturmixoljuk
  • Közben a virslit felszeleteljük, majd vajban gyorsan minden oldalát átsütjük
  • A virslit a vajjal együtt, és a külön főtt kelbimbót beleöntjük a turmixolt levesalapba. Továbbra sem fedjük le, tálalásig. Gyönyörű szinte valószínűtlenül zöld színe lesz!

http://izekasztala.blogspot.hu/2011/09/frankfurti-leves-vadtelep-modra.html
Frankfurti leves, Vadtelep módra

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló