Frankfurti leves - tanulmány
Ez még a húshagyó keddi menü része volt,
de tegnap nem volt idő bejegyezgetni.
Miért tanulmány? Mert folytatása egy korábbi esetnek, ami felvetette, hogy kell-e tejföl a frankfurti levesbe? Akkor kiderült, hogy nem kell. A bejegyzés végén lévő képre kattintva két előző változat található.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3JwdBAAGKJc3UOW_ClsRRCAIkes2fyHhNJWPGxyJLBvlqEcO7Dg99JLPaO8oI5IYpCQpF4QrHLYxRwSQrp-XBLkaECgPfdLdKru7mbpuscpHxAEBpK4_0o6hkns970oJ2cR6hFdm4w_A/s1600/frankfurti1.jpg)
Amit az eredetiből meg kell tartani:
A káposztát fedő nélkül és kevés szódabikarbóna hozzáadásával főzzük meg!.
Hozzávalók 14 (főre):
1 szép fej kelkáposzta
1/2 kg kelbimbó
1 kg sajtos frankfurti virsli (nem fontos, hogy sajtos, de ez volt éppen)
7 dkg vaj
kevés olaj vagy zsír
1 nagy fej hagyma
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál szódabikarbóna
levesfűszer (por vagy kocka)
Elkészítés:
- Először megmossuk a kelkáposztát és csíkokra vágjuk. Körülbelül 2 liter vízben, fedő nélkül, a szódabikarbónával és levesfűszerrel megfőzzük.
- Egy másik edényben a megtisztított és hatodokra vágott (kisebbeket lehet negyedekre) kelbimbót is hasonlóan megfőzzük.
- Elkészítünk egy rántást a lereszelt hagymával, zsírral, liszttel. A tejfolt, a hagymás rántást és a főtt kelkáposztát a levével együtt összeturmixoljuk
- Közben a virslit felszeleteljük, majd vajban gyorsan minden oldalát átsütjük
- A virslit a vajjal együtt, és a külön főtt kelbimbót beleöntjük a turmixolt levesalapba. Továbbra sem fedjük le, tálalásig. Gyönyörű szinte valószínűtlenül zöld színe lesz!
![]() |
Frankfurti leves, Vadtelep módra |
Megjegyzések