14. A salátaöntet

A salátaöntet nem azt jelenti hogy csinálunk valami szószt és azzal alaposan nyakon öntjük a zöldet, hanem készítünk egy kicsi de annál intenzívebb sűrű kencét, amibe beleforgatjuk a salátát - közvetlenül tálalás előtt.
Ezt tanultam ma Angyalosy Katától. A csirkemell is jó lett, annak ellenére, hogy elég hiányosan tálalja az információkat.


Hozzávalók:

6 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál mustár
1 mokkáskanál barna cukor
1 evőkanál balzsamecet
1/4 fej hagyma pépesre reszelve (nagyon jó!)
3 evőkanál tejszín
2-3 evőkanál víz
pici só
durvára őrölt bors

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló