Csokitorta

Már megint egy születésnap

Hozzávalók a tésztához:

5 tojás
1 bögre liszt (kb. 3 dl)
2 dl napraforgó olaj (a sietség miatt nem lehet vajjal vagy margarinnal szórakozni)
2 dl cukor
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál sütőpor
1 csipet só
olaj és liszt a tortaforma kilisztezéséhez
Elkészítés:
  • Habverővel csak össze.. kilisztezni vajazni a formát és 150 fokon, lassan sütni, amíg kész. 
További hozzávalók:

2 tejszín
4 evőkanál porcukor
10 dkg darált dió
1 evőkanál habfix   
4 evőkanál kakaó por
4-6 evőkanál eperlekvár

Elkészítés:
  • Először egy diós krémet készítünk az egyik habbal, fixálóval és egy kanál kakaóval. Beletesszük a porcukor felét és a diót is.
  • Három részre vágjuk a tésztát.
  • Az alsó lapot megkenjük a lekvár felével, majd rákenjük a diós krém felét.
  • Ezt megismételjük a következő rétegen.
  • Ezután a maradék hozzávalóval, vagyis csak tejszínnel cukorral és kakaóval (most több kakaó megy bele, legyen jó sötét!) elkészítjük a külső csokikrémet. Ide már nem is kell habfix, mert a kakaó gondoskodik, hogy jo kemény legyen a hab.
  • Kívülről is szépen megkenjük és kész!
Ha kóstolva nem elég édesek a krémek, akkor lehet kicsit több cukrot beletenni.



Tipp: (amit én későn tudtam meg, de alkalmazni fogok legközelebb) Ha nem akarjuk hogy púposra süljön a tészta, a tortaformának csak az alját vajazzuk és lisztezzük. Oldalt nem kell, azt majd késsel körbevágjuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló