Házi tészta és a lasagne


Kell egy tésztagép. Ha igazán élvezni akarod a tésztakészítést, akkor motoros gép kell neked és még egy kenyérdagasztó is jól jön - sőt szűkséges, mondom - ha élvezni akarod.

A tészta kb. 10 főre:
  • 1 kg rétesliszt
  • 10 szép, nagy és sárga tojás (ha kicsik,11)

Ezt a két hozzávalót bedobod a dagasztóba és addig forgatod, amíg szép labdává nem áll össze.

Ezután fogod a tésztát és zacskóban beteszed a hűtőszekrénybe, minimum 12, de akár 24 órára is. Este szoktam bekeveri és reggel kezdem a nyújtást.

A lasagne könnyű, mert vágni nem kell a tésztát.

Mi kell még?
  • 3 liter piros tésztaszósz  . Ezt elkészítheted a link nyomán található recept szerint, de annál sokkal szabadabban is, például maradékokból. A lényeg, hogy legyen benne darált hús, hagyma, fokhagyma bazsalikom, zsálya paradicsom (vagy lé), bor, tej vagy tejszín, füstölt szalonna.
  • 1,5 liter besamelmártás. Nálam ma ez a tegnapi fokhagymakrémlevesből lett, mégpedig rizsliszt hozzáadásával.
  • 15 dkg reszelt trappista
  • 20 dkg reszelt parmezán  

Lerakási sorrend:
  • Kevés piros szósz
  • Tészta
  • Piros szósz
  • Besamelmártás
  • Trappista sajt
  • Tészta
  • Piros szósz
  • Besamelmártás
  • Parmezán sajt
  • Tészta
  • Piros szósz
  • Parmezán sajt


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló