Házi tészta és a lasagne
Kell egy tésztagép. Ha igazán élvezni akarod a tésztakészítést, akkor motoros gép kell neked és még egy kenyérdagasztó is jól jön - sőt szűkséges, mondom - ha élvezni akarod.
A tészta kb. 10 főre:
- 1 kg rétesliszt
- 10 szép, nagy és sárga tojás (ha kicsik,11)
Ezt a két hozzávalót bedobod a dagasztóba és addig forgatod, amíg szép labdává nem áll össze.
Ezután fogod a tésztát és zacskóban beteszed a hűtőszekrénybe, minimum 12, de akár 24 órára is. Este szoktam bekeveri és reggel kezdem a nyújtást.
A lasagne könnyű, mert vágni nem kell a tésztát.
Mi kell még?
- 3 liter piros tésztaszósz . Ezt elkészítheted a link nyomán található recept szerint, de annál sokkal szabadabban is, például maradékokból. A lényeg, hogy legyen benne darált hús, hagyma, fokhagyma bazsalikom, zsálya paradicsom (vagy lé), bor, tej vagy tejszín, füstölt szalonna.
- 1,5 liter besamelmártás. Nálam ma ez a tegnapi fokhagymakrémlevesből lett, mégpedig rizsliszt hozzáadásával.
- 15 dkg reszelt trappista
- 20 dkg reszelt parmezán
Lerakási sorrend:
- Kevés piros szósz
- Tészta
- Piros szósz
- Besamelmártás
- Trappista sajt
- Tészta
- Piros szósz
- Besamelmártás
- Parmezán sajt
- Tészta
- Piros szósz
- Parmezán sajt
Megjegyzések