Hmm... nagyon Cézár saláta
Bonyolult!
Gyenge idegzetűeknek nem ajánlom.
Hozzávalók négy csoportja (17 főre):
1,5 kg csirkemell filé csíkokban
2-3 evőkanál mustár
valami jó fűszerkeverék (pl. Aldiban kapható Französische gewürzmischung)
kevés izésített ecet (ezúttal levendulás volt)
zsiradék a hús kisütéséhez (disznózsír, kókuszzsír vagy bármi más)
12 szelet toast kenyér
6 nagy gerezd fokhagyma
18 evőkanál olívaolaj
só
3 tojás
2 teáskanál szardellapaszta
1 citrom leve
még 3 gerezd fokhagyma
1,5 teáskanál bors
só
2 fej Jégsaláta (vagy Római saláta)
10 dkg parmezán sajt finomra darálva (esetleg egy kicsit több)
Elkészítés:
- Előszór a húst megsütjük a zsírban vagy olajban és fűszerezzük, majd egy kis mustárral és ecettel pácoljuk. Félretesszük kihűlni.
- A kenyeret kockára vágva tepsiben kicsit barnára és jó ropogósra sutjuk.
- A hat gerezd fokhagymát átnyomjuk és az olívaolajban áztatva félretesszük.
- Közben a tojásnak vizet forralunk. A lobogó vízbe beledobjuk a tojásokat és 45 másodpercig főzzük. A forró vízből kivéve hideg vízbe dobjuk a fertőtlenített túl lágy tojásokat.
- A salátákat megmossuk és ha van salátacentrifugánk, lecentrifugázzuk. Ha nincs konyharuhával leitatjuk róla a vizet amennyire tudjuk.
- Ezután elkészítjük az öntetet turmix gép segítségével. A tojásokat feltörve, a citrom levét kifacsarva, szardellapasztával, további 3 gerezd zúzott fokhagymával, borssal, sóval összeturmixoljuk.
- A húst az öntettel és a parmezán sajttal elkeverjük. Ugyanígy a kenyérkockákat a fokhagymás olívaolajjal, majd mindent mindennel, és kész.
Szerintem ez ma bitang jó lett.