Hmm... nagyon Cézár saláta

Bonyolult! 
Gyenge idegzetűeknek nem ajánlom.




Hozzávalók négy csoportja (17 főre):

1,5 kg csirkemell filé csíkokban
2-3 evőkanál mustár
valami  fűszerkeverék (pl. Aldiban kapható Französische gewürzmischung)
kevés izésített ecet (ezúttal levendulás volt)
zsiradék a hús kisütéséhez (disznózsírkókuszzsír vagy bármi más)

12 szelet toast kenyér
6 nagy gerezd fokhagyma
18 evőkanál olívaolaj

3 tojás
2 teáskanál szardellapaszta
1 citrom leve
még 3 gerezd fokhagyma
1,5 teáskanál bors

2 fej Jégsaláta (vagy Római saláta)
10 dkg parmezán sajt finomra darálva (esetleg egy kicsit több)

Elkészítés:

  • Előszór a húst megsütjük a zsírban vagy olajban és fűszerezzük, majd egy kis mustárral és ecettel pácoljuk. Félretesszük kihűlni.
  • A kenyeret kockára vágva tepsiben kicsit barnára és  ropogósra sutjuk.
  • A hat gerezd fokhagymát átnyomjuk és az olívaolajban áztatva félretesszük.
  • Közben a tojásnak vizet forralunk. A lobogó vízbe beledobjuk a tojásokat és 45 másodpercig főzzük. A forró vízből kivéve hideg vízbe dobjuk a fertőtlenített túl lágy tojásokat.
  • A salátákat megmossuk és ha van salátacentrifugánk, lecentrifugázzuk. Ha nincs konyharuhával leitatjuk róla a vizet amennyire tudjuk.
  • Ezután elkészítjük az öntetet turmix gép segítségével. A tojásokat feltörve, a citrom levét kifacsarva, szardellapasztával, további 3 gerezd zúzott fokhagymával, borssal, sóval összeturmixoljuk.
  • húst az öntettel és a parmezán sajttal elkeverjükUgyanígy a kenyérkockákat a fokhagymás olívaolajjal, majd mindent mindennel, és kész.



Szerintem ez ma bitang  lett. 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló