A petrezselymes krumpli titka
Lehet hogy ezt csak én nem tudtam.
Azért megörökítem, nehogy más is így járjon hogy több évtizedet eltölt konyhatündérként és pont ezt nem tudja !?
Miután a meghámozózott és felkockázott burgonyát megfőztük jó sós vízben.... Mindenki tudja hogy a krumpli mindig sótlan, csak azt nem hogy miért? Mert már a főzővízbe túl kevés sót szoktunk tenni. Tehát amikor megfőtt, leszűrjük - kevés vizet hagyhatunk is rajta, de tényleg keveset - belekeverjük a petrezselymet. De milyen petrezselymet? Hát bizony sült petrezselymet. Ez most nem a c vitamin bevitel ideje. Most az ízre megyünk. Egy kg krumplihoz egy jó nagy csokor petrezselymet apróra vágunk. Ezt fogjuk beledobni 1 dl olaj és 5 dkg vaj felhevített keverékébe. Kicsit meg is sózhatjuk és ez után ideális esetben már nem is kell utánasózni a krumplit. Természetesen a sült petruskát az összes alatta lévő zsiradékkal adjuk a krumplihoz.
Ez így teljesen más mint minden korábbi próbálkozásom a tudatlanság idején. Zöldebb és finomabb. Pont olyan mint amikor másoknál, a napköziben, vagy egy jó étteremben ettem a petrezselymes burgonyát
Ez így teljesen más mint minden korábbi próbálkozásom a tudatlanság idején. Zöldebb és finomabb. Pont olyan mint amikor másoknál, a napköziben, vagy egy jó étteremben ettem a petrezselymes burgonyát
Akkor tehát a hozzávalók:
1 kg burgonya
víz
só
1 dl olaj
5 dkg vaj
1 nagy csokor petrezselyem
só
Megjegyzések