A petrezselymes krumpli titka

Lehet hogy ezt csak én nem tudtam. 
Azért megörökítem, nehogy más is így járjon hogy több évtizedet eltölt konyhatündérként és pont ezt nem tudja !?


Miután a meghámozózott és felkockázott burgonyát megfőztük  sós vízben.... Mindenki tudja hogy a krumpli mindig sótlan, csak azt nem hogy miért? Mert már a főzővízbe túl kevés sót szoktunk tenni. Tehát amikor megfőttleszűrjük - kevés vizet hagyhatunk is rajta, de tényleg keveset - belekeverjük a petrezselymet. De milyen petrezselymet? Hát bizony sült petrezselymet. Ez most nem a c vitamin bevitel ideje. Most az ízre megyünk. Egy kg krumplihoz egy  nagy csokor petrezselymet apróra vágunk. Ezt fogjuk beledobni 1 dl olaj és 5 dkg vaj felhevített keverékébe. Kicsit meg is sózhatjuk és ez után ideális esetben már nem is kell utánasózni a krumplit. Természetesen a sült petruskát az összes alatta lévő zsiradékkal adjuk a krumplihoz.

Ez így teljesen más mint minden korábbi próbálkozásom a tudatlanság idején. Zöldebb és finomabb. Pont olyan mint amikor másoknál, a napköziben, vagy egy  étteremben ettem a petrezselymes burgonyát

Akkor tehát a hozzávalók:

1 kg burgonya
víz

1 dl olaj
5 dkg vaj
1 nagy csokor petrezselyem




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló