Füstölt lazac házilag

Füstölt kolbász és lazac lóg a rózsdombi erkélyen. Háttérben a budai vár. 

A lazacot sóval, borssal és zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük és a kolbászokkal együtt füstre tesszük.

Hogyan tesszük füstre? ...hát úgy hogy van egy barátunk a Pilisben, aki szokott disznót ölni és van neki a kertjében füstölő.

Még egy fontos tanács. Lazacot lehetőleg akkor vásároljunk amikor a filé akciós. Vagyis 3200/kg. Így nagyjából negyed áron jutunk hozzá az egyébként méreg drága füstölt lazachoz. Persze a házi füstölt lazac finomabb is, nem úszik az olajban, piros festékben és nincs túlfüstölve - ha ügyes a füstölőnk.

A Karácsonyról most inkább nem mesélnék. Olyan volt mint amikor eljön "Az Úr Napja" - vakbélműtéttel, koccanásos balesettel és a tapasztalattal hogy van Élet a terveinken túl - és jó.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló