Gombás tészta


Hozzávalók (6 főre):

1/2 kg penne tészta
80 dkg Champignon gomba
1 dl oliva olaj
10 dkg vaj
kevés napraforgó olaj
fehér bor
1/2 citrom
1 csokor petrezselyem
őrölt bors
1 kis csokor bazsalikom
reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A tésztáról most ne beszeljünk, mindenki tudja. Legyen al dente! Jó fajta tészta esetén eligazít a csomagoláson feltüntetett útbaigazítás.
  • A gombát tegyük fel az olajon párolódni. Amikor elfő a leve, öntsünk alá kevés fehér bort és pirítsuk le, keverés mellet. Ha ez is elfőtt, jöhet a citrom leve. Amennyiben még mindig látszik hogy ez csak Champignon és nem valami különleges erdei gomba, akkor még kevés vízzel folytassuk a párolást lesütést váltakozva.
  • Adjuk hozzá a vajat és egy külön edényben a petrezselymet pirítsuk le kevés napraforgó (vagy bármilyen) olajon.
  • Keverjük össze az egészet, szórjuk meg borssal és tépdessük bele a bazsalikomot.
  • A kifőtt tésztára dobjuk rá a gombát és szórjuk meg reszelt parmezánnal. Tálaláshoz adjunk még parmezánt.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló