Bejegyzések

Campari torta

Kép
Hozzávalók: - zselés, túrós, gyümölcsös, alkoholos habhoz 1 csomag Horváth Rozi zselatin (vegetáriánusok keressenek almapektint) 1 grapefruit vagy 2 narancs 1 pohár joghurt 20 dkg friss sajt, ricotta vagy édes krémtúró 1,5 dl tejszín felverve 1 dl narancslé 4 evőkanál porcukor 3 dl Campari 10 db babapiskóta - az alaphoz 1 csomag zabkeksz (125 g de elég 100 is) 12 dkg vaj 5 dkg mandula - díszítéshez 1 dl tejszínből hab koktélcseresznye, amiből belülre is tehetünk Elkészítés. Kezdjük az alappal. Megdaráljuk a mandulát és a kekszet, majd összegyúrjuk a vajjal. Egy tortaformát kibélelünk (csak az alját) sütőpapírral és a masszát egyenletesen elterítjük. Ezt a hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.  A Campari felét a narancslével keverjük össze és szórjuk bele a zselatint és közben a koktélcseresznyéről öntsük le a levét, majd a másik rész Campariba áztassuk be.  Keverjük össze a többi hozzávalót kivéve a grapefruitot és a piskótát.  M...

Mennyei, villámgyors csirkemell

Kép
Alap: a csirkemell elkészítésének ezt a módját először Angyalosy Katánál olvastam. Az más recept volt, de azóta a csirkemellet csak így sütöm. Egyben, majd készen szeletelem. Omlós, finom és nem szárad ki. Előző este besózom és olajjal bevonva, lefedve a hűtőben tárolom az elkészítésig. Akkor serpenyőben minden oldalát resch-re (más szóval kérgesre) sütöm. Aztán tepsibe helyezve még sütöm 20-30 percig, 200 fokon. Az idő leginkább a mennyiségtől függ. Tálaláskor melegen szeletelem. Végtelen variációkban lehet ízesíteni és tényleg nagyon-nagyon gyorsan, kevés fáradtsággal elkészíthető. A szósz Hozzávalók: kevés olaj, ami a hús sütése után marad 1,5 kg csirkemellhez 3 púpozott evőkanál capri bogyó 30-40 dkg színes kaliforniai paprika csík 1 evőkanál szójaszósz sózás helyett valami fűszerkeverék (most francia fűszer volt, amiben van curry) Elkészítés: Az olajon pirítottam a caprit, majd hozzáadtam a paprikát. Egészen puhára pároltam a saját levében, víz nélkül. Vég...

Zöldséges tészta

Kép
Hozzávalók: 2 db sárgarépa 1/4 káposzta 2 hagyma olaj szezámolaj szója szósz 5 dkg napraforgó mag 1/2 kg csőtészta só újhagyma a díszítéshez Elkészítés: A zöldségeket vékony csíkra vágjuk, olajon lepirítjuk és fűszerezzük szezámolajjal, szója szósszal és ha kell kis sóval.  A tésztát kifőzzük és a szósszal, meg a pirított maggal összekeverjük. Újhagymával díszítjük.

Sólet

Kép
Az előző bejegyzés is bab, de ez ne vezessen félre senkit, nincs minden nap bab. Most adódott egy kis ídő, hogy utólag leírjam a Jutka nénitől kapott receptet. A sólet egyébként kedden volt a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása ünnepén. Éppen azért, hogy a pihenőnapon ne kelljen dolgozni. Naná hogy így is egész nap a konyhában voltam, de kicsit egyszerűbb volt mint amikor szeletelés, klopfolás, panírozás, hagymavágás, krumplipucolás, saláta centrifugálás... Hozzávalók: 80 dkg szárazbab 24 órát áztatva 2 púpozott ek pirospaprika 2 nagy fej hagyma kockára vágva 2 ek liszt 2 kg füstölt hús 1 kg kockára vágott marha kolbász (elhagyható) 20 dkg gersli tálaláshoz személyenként 1 db kemény tojás ízlés szerint lehet még babér levelet és paradicsompürét beletenni nálam még szerepel a kihagyhatatlan La chinata paprika is betétnek adhatunk bármilyen kuglit. Most a tepsiben sütöttt krumplis, tojásos tócsnit választottam. Elkészítés: Minden hozzávalót összekeverün...

Babsaláta

Kép
 Hozzávalók: 2  bögre fehér bab 2  babérlevél 1,5 tk só 1  lilahagyma 1 csomag petrezselyem 6 ek olívaolaj 5 ek citromlé 1 tk  őrölt kömény fél tk cayenne bors salátalevelek díszítéshez Elkészítés: A babot egy éjszakára áztassuk vízbe.  Másnapos a babot edénybe öntjük, és babérlevéllel, hideg vízzel feltesszük főni. Közben a vöröshagymát finomra vágjuk, a petrezselyemzöldet pedig apróra.  Az olajat, citromlevet, őrölt köményt, cayenne borsot és sót összedolgozzuk, majd az egész öntetet a babbal elkeverjük.  Tálalás előtt érdemes 1-2 órát hűtőszekrényben érleljük.

Csicseriborsó leves

Kép
Hozzávalók: 3 fej hagyma 3 db friss paradicsom 1/8 fej édes káposzta 2 ek olívaolaj (a lecsóhoz) 1 db cékla 1 ek olívaolaj (a cékla átsütéséhez) 1 pár kolbász (laktóz mentes) 1/2 kg csicseriborsó áztatva (1 éjen át) 2 sárgarépa 1 fehérrépa 4-5 babérlevél 1 inkább púpozott ek. édes-nemes pirospaprika 1 kis pohár laktóz mentes tejföl (ha nincs érzékeny a háznál, jó a normál is) só, ízvarázs, leveskocka ízlés szerint Elkészítés: Kicsit macerásnak tűnik, mert sok külön edény kell hozzá, de megéri! Minden jóért meg kell szenvedni. Kuktában, sós vagy ízvarázsos vízben (egy liter vízhez 1 ek Ízvarázs) puhára főzzük a csicseriborsót. Bő lében kell feltenni, nehogy odaégjen, Ezért később a zöldségek párolásához nagyon kevés vizet használunk, mert ezt a lét kell a végén a levesbe tenni. Az aprított hagymával, paradicsommal és káposztával, kis olajon egy rendhagyó lecsót készítünk, ami a leves ízalapját és sűrűségét adja majd. Ahogy sülnek a zöldségek,...

Barackos, habos egyensúly tészta

Kép
Hozzávalók:  5 db tojás az 5 tojás súlyának megfelelő  liszt cukor étolaj ...és csipet só ... és margarin a tepsi kenéséhez kevés liszt ...és 9 db jó nagy konzerv fél-barack (őszi) 4 dl növényi (cukrász) tejszín Elkészítés: Kikenem a tepsit margarinnal és megszórom alaposan liszttel, hogy mindenhol fedve legyen. Fontos, mert a végén egyben szeretném kiborítani a sütit. Előkészítem a barackokat. Mindegyiket leszárítom és négybe vágom. Megmérem a tojásokat, majd hozzámérem a lisztet, cukrot, olajat. Felverem az egész tojásokat és hozzáadom a cukrot. Közben az olajat nagy keverőtálba teszem és majd hozzáöntöm a felvert cukros tojást. A legvégén öntöm bele a lisztet (keverem a rétes és finom lisztet) és továbbra is a habverővel dolgozom össze. Már a csipet só is benne van. A masszát beleöntöm a tepsibe, ráhelyezem a barack szeleteket és előmelegített sütőben közepes lángon addig sütöm míg kicsit barnul a tészta. Tűpróbát is szoktam alkalm...

Kis ványadt őszirózsa

Kép
Hát mégiscsak kinyílt éppen november 10-re. B. E. születésnapjára.

Tészta (liszt) nélküli pizza

Kép
Hozzávalók (egy 36 x 42 -es tepsihez): 1 karfiol 3 tojás 1 evőkanál pizzafűszer só pizzaszósz (paradicsomos zöldséges) feltét (amilyen tetszik) sajt (minél több, annál jobb) részletesen lásd az elkészítésnél Elkészítés: A trükkös "pizzatésztát úgy csináljuk, hogy aprító-darálóval porrá zúzzuk a nyers karfiolt, majd egy lapos üvegtálban - négy részletben - elterítve 5-6 percig mikrózzuk, Így párolódik és vizet ereszt. Ezután a karfiolt konyharuhába borítjuk és ahogy a túrót szokták lecsöpögtetjük. Persze nyomkodással rá kell segíteni mert a karfiol könnyű és nem nyomja a saját vizét mint a túró - meg aztán sietünk is hogy elkészüljön a vacsora. Amint maximálisan víztelenítettük a karfiolt, hozzákeverjük a tojásokat. Természetesen ekkor már nem meleg a karfiol-liszt. Kicsit sózzuk és a pizzafűszert is belekeverjük. (Lehet még zúzott fokhagymát is.) A tepsiben egyenletesen (jó vékony lesz) szétterítjük és 10-15 percig sütjük, amíg jó száraz lesz a teteje. Jö...

Ribizlis álom

Kép
Hozzávalók: A krémhez 250 g mascarpone 200 ml natúr joghurt 100 g tejföl 20 dkg porcukor 500 ml habtejszín 2 citromból nyert citromhéj 5 citromból nyert citromlé 20 g zselatin A tetejére 8 db borsmentalevél 10 dkg piros ribizli (de lehet málna is) 1 közepes db lime (de lehet citrom is) Elkészítés:   Az alap Diódarálón ledaráljuk a zabkekszet, majd a lágy vajjal összekeverjük, és egy kerek tortaformába lenyomkodjuk, és betesszük a hűtőbe.   A krém Habosra keverjük a mascarponét, a joghurtot és a tejfölt a porcukorral és 2 citrom héjával együtt, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt is. 4-5 citrom levét kicsavarjuk, majd egy kis lábasban elvegyítjük benne a zselatint. Kis lángon feloldjuk, majd langyosra hűtjük. Kevéske krémet adunk hozzá, simára keverjük, majd habverő segítségével elvegyítjük a többi krémmel. A kész krémet beleöntjük a tortaformában lévő alapra, elegyengetjük, díszítjük. Legalább 2 órát hűtőben ...

Tortilla radicchio salátával

Kép
Hozzávalók (1 db-hoz): 1 db kész tortilla lap 3-4 saláta levél 1/2 mozzarella gömb ezersziget öntet (majonéz ketchup és valami csípős keveréke) kevés olaj Elkészítés: A tortillát megsütjük serpenyőben. Lehet szárazon is, de kis olajjal ízesebb lesz. Megmossuk, leszárítjuk a salátát és csíkokra vágjuk a sajtot. A tésztán kiterítjük a saláta leveleket, rászórjuk a sajt darabokat, meglocsoljuk szósszal és feltekerjük.   Ennyi. Vega és elég diétás is. Igazi kánikulai ebéd.

Lábujj törése

Kép
Mi legyen az útipatikában? Kattints a képre!       Jól belerúgtam a nyugágy sarkába. Jó nyugágy, van súlya. A jobb negyedik (majdnem a legkisebb lábujjam látta a kárát). Szerencsére van egy közeli rokonom, akit csoda doktornak hívok, mert mindig tudja a megoldást. Ezúttal is rám parancsolt, hogy leukoplaszttal ragasszam az ujjamat a mellette lévő nagyobbik lábujjamhoz. Ez így egy igazi, de természetes sínt képez. Elárulom nem is csak a mellettelevőhöz, hanem mindjárt kettőhöz ragasztottam szegény ellilult ujjacskámat, ami rémesen fájt tegnap este. Reggelre sokkal jobb lett, de persze még nem szabad leválasztani a sínjéről. Amíg csak fájlalom - mert azért érzem, de járni sokkal jobban tudok - addig hagyom így.

Szendvicsek díszitése

Kép

Tera leves

Kép
Hozzávalók: 1 kg sárgarépa hámozva és hajszál vékonyra szeletelve (gyalulva) 3 db fehérrépa ugyanúgy 3 fej hagyma kockára vágva olíva olaj ízlés szerint 1 egész új zeller a teljes zöldjével (télen ennek megfelelő mennyiségű zeller gumó és zöldje) 1/2 bögre sűrített paradicsom 1 csapott evő kanál fűszer paprika fokhagyma, bazsalikom, víz 15 dkg lebbencs tészta, (legjobb ha házi) még egy kis olaj Elkészítés: A répákat és a hagymát olajon megpirítjuk, majd vízzel felengedjük. Nem rögtön annyi vízzel, hogy tele legyen a fazék! Az ráér a legvégén. Most dobjunk bele legalább 4 leves kockát! Hozzáadjuk a zellert is és amikor már puha a gumót kivesszük a levesből. Ha a zeller zöldjét benne akarjuk hagyni akkor legjobb kicsit felaprítani és a kemény szárakat a gumóval együtt eltávolítani. Közben kevés olajon pirítsuk meg a tésztát és főzzük meg vízben. Amint leszűrtük, tegyük félre és a főző levét öntsük a leveshez. A tészta ne legyen túl puha! Csak tálaláskor tegyük vissz...

Banános nutellás palacsinta

Kép
Szerintem mindenki meg tudja csinálni.  Az újság az, hogy  NAGYON JÓ!

Új káposzta wokban

Kép
Hozzávalók (12 főre második fogás mellé, köretnek): 1-1 és 1/2 db új káposzta 6 db paradicsom 4 db új főzőhagyma 4 db zöldpaprika olívaolaj só, Ízvarázs Annyi olívaolajat számítsunk, amivel négyszer felöntjük a wok-ot hogy kényelmesen süthessünk benne. Plusz, ízlés szerint. (Természetesen wok helyett bármilyen serpenyő alkalmazható.) Elkészítés: A zöldségeket felkarikázzuk és majd külön-külön a wok serpenyőben átsütjük. A paprikát nem hagyjuk nyersen, de csak roppanósra sütjük. A paradicsomot mindkét oldalán megkapatjuk. Darabonként forgatjuk, míg itt-ott kicsit már barnul. A hagymát - mondjuk - üvegesre. Végül a közepes méretű kockára vágott káposztát is átsütjük, de úgy hogy kellemesen kemény maradjon. Fogra való! Amikor mind elkészült, lazán összekeverjük és már tálalhatjuk is. Ha nem, akkor 80-100 C fokon melegen tartható a sütőben. Bitang jó!

Rebarbara-sangria

Kép
A rebarbarát süteményhez cukorral pároltam. 1/2 kg rebarbarához 2 evőkanál cukor. Sok levet erszt, amit nem tehetünk a sütibe, mert ... nem. Nem való bele. pedig az íze mennyei. Akkor hát a maradék nagyon intenzív, de nem túl édes rebarbara lét keverjük 1-1 arányba egy finom, testes vörös borhoz. Telitalálat!

Fehér árvacsalán szendvicskrém piritósra

Kép
Fehér árvacsalán Hozzávalók: 1/2 kg frissen szedett Fehér árvacsalán 1 csilipaprika 1 kis fej hagyma 1/2 gerezd (ha nagy, de ha kicsi, legyen egész) fokhagyma 1/2 dl olívaolaj 3 dkg parmezán sajt Elkészítés: A csalánt - szárát, levelét, virágát - megmossuk és sós vízben 10 percig főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük. Közben a hagymát apróra vágva és a felkarikázott csilipaprikát az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az összevágott, főtt csalánt és azzal tovább sütögetjük, amíg lehet, hogy meg ne égjen. A tűzről levéve belekeverjük a fokhagymát összenyomva és a reszelt parmezán sajtot. ...és íme

Mungóbab kuszkusszal

Kép
Hozzávalók 4 főre, köretnek: 20 dkg mungóbab 20 dkg kuszkusz 2 dkg vaj só 1 púpozott teáskanál fűszerpaprika vagy csilipor 1 késhegynyi római kömény Elkészítés: A kuszkuszt mérőpohárba tesszük, majd átöntjük egy magas falú jénai edénybe. Ugyanannyi űrmérték szerinti vizet felforralunk, amennyi a kuszkusz volt. Ízlés szerint megsózzuk és beledobjuk a vajat is. A vajas-sós forró vízzel leöntjük a kuszkuszt és gyorsan lefedjük frissen tartó fóliával úgy hogy teljesen elzárjuk a külső levegőtől. Én se szeretek forró dolgokat műanyaggal érintkeztetni, de ebben az esetben a magas falú edény használata ezért fontos, hogy a kuszkusz elég távol legyen a fóliától. Ezzel a módszerrel tökéletesen kész pergős a kuszkuszt kapunk. Eközben  tegyük fel a mungóbabot sós vízben főni. Áztatni nem kell. Először úgy tűnik hogy sose lesz puha, de aztán hirtelen kész. Vigyázni kell, hogy ne főjön szét. Kukta használata sem szükséges hozzá. A sós vizet fűszerezzük paprikával és római köménnyel. Amikor...

Májjal és sajttal töltött rántott gomba

Kép
A gombába először májkrémet töltöttem, azután sajtszelettel lefedtem. Az újdonság ebben az, hogy be kell tenni a mikróba 2-3 percre, hogy beleolvadjon és benne maradjon a sajt, ami egyben le is zárja a májkrémtölteléket. Ezután már csak a panírozásnál kell arra figyelni, hogy az elősütésben kívülről kicsit kiszáradt gomba felvegye a lisztet. Ezért tehát, úgy mint a rántott Camembert sajtot, ezt is vízbe mártjuk a liszt előtt. Ennyi és fenomenális! Persze libamájjal lenne az igazi.

Töltött egybesült karaj

Kép
A karajt úgy kell szeletelni hogy nem vágjuk végig. Alul egy vékony rétegben egyben maradnak a szeletek. Hagymát, kolbászt, szalonnát töltünk minden vágatba és sóval mustárral kenjük be. Alufóliába tekerve legalább egy órán át sütjük, majd kicsomagolva még egy órát. Az alufóliát meg kell kenni zsírral, ott ahol a hússal érintkezni fog. 

Spagetti tálalva!

Kép
Teljesen natúr paradicsomszósz a szokásos fűszerekkel: só, bors, bazsalikom, fokhagyma, rozmaring. Természetesen hagyma, de nem sok és a meglepő a babérlevél.

Penne füstölt hússal és gombakrémmártással

Kép
Hozzávalók: 500 g penne 2 ek olívaolaj 1 vöröshagyma feldarabolva 500 g gomba feldarabolva 60 g füstölt hús 2 gerezd fokhagyma aprítva 1 dl fehér bor 2 ek petrezselyem 1 kávés kanál szardella paszta 2,5 dl krémsajt Elkészítés: Hagymát olajon üvegesre sütjük.. Hozzáadjuk a gombát és 2 percig sütjük.. Hozzáadjuk a húst, fokhagymát, fehér bort, petrezselymet és kb. 3 percig főzzük, de legalább amíg a folyadék fele elfő. Hozzáadjuk a szardellapasztát és a krémsajtot. Kifőzzük a tésztát olaszosan és ráöntjük a szószt. Rázogatva vegyítjük a tésztát a szósszal. (Szerintem mehet még rá parmezán sajt.)

14. A salátaöntet

Kép
A salátaöntet nem azt jelenti hogy csinálunk valami szószt és azzal alaposan nyakon öntjük a zöldet, hanem készítünk egy kicsi de annál intenzívebb sűrű kencét, amibe beleforgatjuk a salátát - közvetlenül tálalás előtt. Ezt tanultam ma  Angyalosy Katától. A csirkemell is jó lett, annak ellenére, hogy elég hiányosan tálalja az információkat. Hozzávalók: 6 evőkanál olívaolaj 1 kiskanál mustár 1 mokkáskanál barna cukor 1 evőkanál balzsamecet 1/4 fej hagyma pépesre reszelve (nagyon jó!) 3 evőkanál tejszín 2-3 evőkanál víz pici só durvára őrölt bors

Brassói aprópecsenye

Kép
Hozzávalók 6 főre: 1 kg lapocka 1-1,5 kg burgonya 1/2 kg zöldpaprika 2 fej hagyma olaj só durvára őrölt bors fokhagyma fűszerpaprika Elkészítés: A húst kockára vágva bő olajban megsütjük. A hámozott, kockára vágott burgonyát is megsütjük. Lehet fritőzben. A csíkokra vágott paprikát és a karikázott hagymát ugyancsak külön-külön olajban megsütjük. A fölösleges olajat mindig csöpögtessük le. Fűszerezzük és keverjük össze. Ecetes uborkával tálaljuk. 

Párolt zöldborsó - finom és zöld

Kép
Hozzávalók: 70 dkg fagyasztott zöldborsó 7 dkg vaj fűszersó 1 csokor petrezselyem késhegynyi szódabikarbóna Elkészítés: A vajon fagyosan feltesszük a borsot kevés szódabikarbónával. Állandó keverés mellett megpároljuk, fűszersót ízlés szerint adva hozzá. Vízre itt nincs szükség. Közben a petrezselymet apróra vágjuk és amikor a borsó m,ár kész belekeverjük. A tűzről levesszük.  Fontos tippek: A legjobb fajta zsenge borsót vegyük! Ezen nem érdemes spórolni, mert olcsón csak takarmányborsót kapunk, ami soha nem puhul meg és rossza az íze.  Fedőt ne tegyünk rá mert csak így marad szép zöld a színe. Ezt a célt szolgálja a szódabikarbóna is.

Kolbásszal töltött pulykamell, fasírt köntösben

Kép
Hozzávalók 6 főre: Kb. 1/2 kg-os szép darab pulykamell 1/2 szál lángolt kolbász, ami kicsit már kezdett száradni (érdemes egy héttel előbb megvenni) 1/2 kg darált hús 1-2 tojás (2 ha nagyon kicsi) 4 evőkanál zsemlemorzsa só, valami fűszer (pl. mexikói) 1 evőkanál paradicsompüré 1 evőkanál Erős Pista (aki nem bírja, miatta lehet édes paprikakrém) Vékonyan szeletelt füstölt szalonna (nem húsos), annyi amennyivel be tudjuk vonni az egész hust Elkészítés: A darált húsból a tojással, fűszerekkel és a zsemlemorzsa 3/4 részével fasírtot keverünk. A pulykamellet felszúrjuk a kolbásszal, majd bevonjuk a fasírt hússal. Tetejét megszórjuk a maradék prézlivel és az egészet bevonjuk szalonnával. Kevés levest aláöntve 150 fokon légkeveréssel, fedeles jénaiban 1,5 óráig sutjuk. Tálalás előtt egy kis ideig még fedő nélkül pirítjuk a sütőben. Ha nincs otthon húslé éppen, a levest kockából is készíthetjük. 1 dl elég belőle. Főtt krumplival és párolt leveles spenóttal tálalta...

Ananászos torta

Kép
Hozzávalók: 1 kész piskóta torta ez alapján a recept alapján: Villámgyors piskóta  három lapra vágva (vagy készen vett) 3 db fél literes ananászkonzerv (legyen az egyik egész ananász a díszítéshez, a többi lehet aprított) 2 db 3 dl-es Oké friss tejszín habfix porcukor ízlés szerint 1 csomag Aranka vaníliás krémpor és a hozzá szűkséges tej (zacskón feltüntetve) díszítéshez bármi ami kéznél van (most apró színes szórócukor volt) Elkészítés: Készítsük el a vaníliakrémet kicsit keményebbre (kevesebb tejjel) mint ahogy az utasítás mondja. Verjük fel az egyik tejszínt porcukorral és habfixszel.  Daráljuk meg a két aprított ananászkonzervet. Természetesen leszűrve, sőt jól lecsöpögtetve. A fenti három komponenst keverjük össze és töltsük meg vele a torta belsejét. Miután kiszámoltuk hogy hány karika szűkséges a torta tetejére, a fennmaradó egész ananászokat fektessük a belső krémre. Kicsit túl nedves lesz az ananász miatt. Ezért miután megkentük 2-3 órára tegyük hűtőszekrénybe, mielő...

Spanyol, burgonyás tortilla

Kép
Hamarosan kipróbáljuk! Hozzávalók 12 főre : 12 db burgonya 20 tojás 4 hagyma só olaj A fenti mennyiségből 4 db lesz, talán jobb is külön-külön elkészíteni. Tehát 3 burgonyával, 5 tojással és 1 hagymával. Elkészítés: A krumplit kis kockákra vágjuk és bő olajban megsütjük. Amikor már majdnem kész. utána dobjuk az aprított hagymát és üvegesre sutjuk a krumplival.  Leszűrjük. Csak azt ne tegyük, ami a filmen látható! Forró olajat műanyag szűrővel!  A tojást jól felverjük, sózzuk és belekeverjük a leszűrt hagymás burgonyát.  Az olajos serpenyőbe beleöntjük és megsütjük úgy ahogy a filmen látható. Ha minden jól megy és nem vették le a You Tube-ról, a képre kattintva megtekinthető a forgatási eljárás.

Fasírt

Kép
Hozzávalók  5 főre:  50 dkg marhahús darálva (sovány)   3 evőkanál zsemlemorzsa  egy egész tojás,  gulyáskrém    paprikakrém  ízlés szerint     egy fej hagyma párolva   Jó l összekeverem,  Romertopfban krumplival és hagymával (négyfelé vágva) körülvéve a tetején baconnel borítva  egy órát sü töm.  Írta, fényképezte és főzte  : Marika Ma elkészítettem, disznóból, bacon nélkül és négyszeres mennyiségben. 2,5 órát sütöttem. Egy órát lefedve, majd fedő nélkül. Nem Romertopfban, hanem egy nagy fedeles kacsasütő tálban. 180 fokon. Gulyáskrém és paprikakrém helyett 2 kg húshoz 2 evőkanál paradicsompürét és 2 evőkanál Erős Pista szerű csípős paprikakrémet tettem. Fokhagymapor és mexikói fűszerkeverék is jött valahogy a kezem ügyébe. Egy-egy csapott kanállal adtam hozzá.