Babsaláta



 Hozzávalók:

2  bögre fehér bab
2  babérlevél
1,5 tk só
1  lilahagyma
1 csomag petrezselyem
6 ek olívaolaj
5 ek citromlé
1 tk  őrölt kömény
fél tk cayenne bors
salátalevelek díszítéshez

Elkészítés:


  • A babot egy éjszakára áztassuk vízbe. 
  • Másnapos a babot edénybe öntjük, és babérlevéllel, hideg vízzel feltesszük főni.
  • Közben a vöröshagymát finomra vágjuk, a petrezselyemzöldet pedig apróra. 
  • Az olajat, citromlevet, őrölt köményt, cayenne borsot és sót összedolgozzuk, majd az egész öntetet a babbal elkeverjük. 
  • Tálalás előtt érdemes 1-2 órát hűtőszekrényben érleljük.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló