Tera leves



Hozzávalók:

1 kg sárgarépa hámozva és hajszál vékonyra szeletelve (gyalulva)
3 db fehérrépa ugyanúgy
3 fej hagyma kockára vágva
olíva olaj ízlés szerint
1 egész új zeller a teljes zöldjével (télen ennek megfelelő mennyiségű zeller gumó és zöldje)
1/2 bögre sűrített paradicsom
1 csapott evő kanál fűszer paprika
fokhagyma, bazsalikom, víz
15 dkg lebbencs tészta, (legjobb ha házi)
még egy kis olaj

Elkészítés:

  • A répákat és a hagymát olajon megpirítjuk, majd vízzel felengedjük. Nem rögtön annyi vízzel, hogy tele legyen a fazék! Az ráér a legvégén. Most dobjunk bele legalább 4 leves kockát!
  • Hozzáadjuk a zellert is és amikor már puha a gumót kivesszük a levesből. Ha a zeller zöldjét benne akarjuk hagyni akkor legjobb kicsit felaprítani és a kemény szárakat a gumóval együtt eltávolítani.
  • Közben kevés olajon pirítsuk meg a tésztát és főzzük meg vízben. Amint leszűrtük, tegyük félre és a főző levét öntsük a leveshez. A tészta ne legyen túl puha! Csak tálaláskor tegyük vissza a levesbe.
  • Ízesítsük a levest még sóval vagy kockával, tegyük bele a paradicsomot, fokhagymát és esetleg bazsalikomot, ha szeretjük.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló