Fehér árvacsalán szendvicskrém piritósra
Fehér árvacsalán |
1/2 kg frissen szedett Fehér árvacsalán
1 csilipaprika
1 kis fej hagyma
1/2 gerezd (ha nagy, de ha kicsi, legyen egész) fokhagyma
1/2 dl olívaolaj
3 dkg parmezán sajt
Elkészítés:
- A csalánt - szárát, levelét, virágát - megmossuk és sós vízben 10 percig főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük.
- Közben a hagymát apróra vágva és a felkarikázott csilipaprikát az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az összevágott, főtt csalánt és azzal tovább sütögetjük, amíg lehet, hogy meg ne égjen.
- A tűzről levéve belekeverjük a fokhagymát összenyomva és a reszelt parmezán sajtot.
...és íme
Megjegyzések