Fehér árvacsalán szendvicskrém piritósra

Fehér árvacsalán
Hozzávalók:
1/2 kg frissen szedett Fehér árvacsalán
1 csilipaprika
1 kis fej hagyma
1/2 gerezd (ha nagy, de ha kicsi, legyen egész) fokhagyma
1/2 dl olívaolaj
3 dkg parmezán sajt

Elkészítés:


  • A csalánt - szárát, levelét, virágát - megmossuk és sós vízben 10 percig főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük.
  • Közben a hagymát apróra vágva és a felkarikázott csilipaprikát az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az összevágott, főtt csalánt és azzal tovább sütögetjük, amíg lehet, hogy meg ne égjen.
  • A tűzről levéve belekeverjük a fokhagymát összenyomva és a reszelt parmezán sajtot.
...és íme


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló