Új káposzta wokban
Hozzávalók (12 főre második fogás mellé, köretnek):
1-1 és 1/2 db új káposzta
6 db paradicsom
4 db új főzőhagyma
4 db zöldpaprika
olívaolaj
só, Ízvarázs
Annyi olívaolajat számítsunk, amivel négyszer felöntjük a wok-ot hogy kényelmesen süthessünk benne. Plusz, ízlés szerint. (Természetesen wok helyett bármilyen serpenyő alkalmazható.)
Elkészítés:
- A zöldségeket felkarikázzuk és majd külön-külön a wok serpenyőben átsütjük.
- A paprikát nem hagyjuk nyersen, de csak roppanósra sütjük.
- A paradicsomot mindkét oldalán megkapatjuk. Darabonként forgatjuk, míg itt-ott kicsit már barnul.
- A hagymát - mondjuk - üvegesre.
- Végül a közepes méretű kockára vágott káposztát is átsütjük, de úgy hogy kellemesen kemény maradjon. Fogra való!
- Amikor mind elkészült, lazán összekeverjük és már tálalhatjuk is. Ha nem, akkor 80-100 C fokon melegen tartható a sütőben.
Bitang jó!
Megjegyzések