Új káposzta wokban



Hozzávalók (12 főre második fogás mellé, köretnek):

1-1 és 1/2 db új káposzta
6 db paradicsom
4 db új főzőhagyma
4 db zöldpaprika
olívaolaj
só, Ízvarázs

Annyi olívaolajat számítsunk, amivel négyszer felöntjük a wok-ot hogy kényelmesen süthessünk benne. Plusz, ízlés szerint. (Természetesen wok helyett bármilyen serpenyő alkalmazható.)

Elkészítés:

  • A zöldségeket felkarikázzuk és majd külön-külön a wok serpenyőben átsütjük.
  • A paprikát nem hagyjuk nyersen, de csak roppanósra sütjük.
  • A paradicsomot mindkét oldalán megkapatjuk. Darabonként forgatjuk, míg itt-ott kicsit már barnul.
  • A hagymát - mondjuk - üvegesre.
  • Végül a közepes méretű kockára vágott káposztát is átsütjük, de úgy hogy kellemesen kemény maradjon. Fogra való!
  • Amikor mind elkészült, lazán összekeverjük és már tálalhatjuk is. Ha nem, akkor 80-100 C fokon melegen tartható a sütőben.
Bitang jó!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló