Mungóbab kuszkusszal
Hozzávalók 4 főre, köretnek:
20 dkg mungóbab
20 dkg kuszkusz
2 dkg vaj
só
1 púpozott teáskanál fűszerpaprika vagy csilipor
1 késhegynyi római kömény
Elkészítés:
- A kuszkuszt mérőpohárba tesszük, majd átöntjük egy magas falú jénai edénybe. Ugyanannyi űrmérték szerinti vizet felforralunk, amennyi a kuszkusz volt. Ízlés szerint megsózzuk és beledobjuk a vajat is. A vajas-sós forró vízzel leöntjük a kuszkuszt és gyorsan lefedjük frissen tartó fóliával úgy hogy teljesen elzárjuk a külső levegőtől. Én se szeretek forró dolgokat műanyaggal érintkeztetni, de ebben az esetben a magas falú edény használata ezért fontos, hogy a kuszkusz elég távol legyen a fóliától. Ezzel a módszerrel tökéletesen kész pergős a kuszkuszt kapunk.
- Eközben tegyük fel a mungóbabot sós vízben főni. Áztatni nem kell. Először úgy tűnik hogy sose lesz puha, de aztán hirtelen kész. Vigyázni kell, hogy ne főjön szét. Kukta használata sem szükséges hozzá. A sós vizet fűszerezzük paprikával és római köménnyel.
- Amikor a bab megpuhult, keverjük össze a kuszkusszal és már tálalhatjuk is.
Ázsiai jellegű húsételekhez különösen jó, de bármilyen szaftos húshoz is.
Megjegyzések