Barackos, habos egyensúly tészta



Hozzávalók:

  •  5 db tojás

az 5 tojás súlyának megfelelő 
  • liszt
  • cukor
  • étolaj
...és
  • csipet só
... és
  • margarin a tepsi kenéséhez
  • kevés liszt
...és
  • 9 db jó nagy konzerv fél-barack (őszi)
  • 4 dl növényi (cukrász) tejszín

Elkészítés:
  • Kikenem a tepsit margarinnal és megszórom alaposan liszttel, hogy mindenhol fedve legyen. Fontos, mert a végén egyben szeretném kiborítani a sütit.
  • Előkészítem a barackokat. Mindegyiket leszárítom és négybe vágom.
  • Megmérem a tojásokat, majd hozzámérem a lisztet, cukrot, olajat.
  • Felverem az egész tojásokat és hozzáadom a cukrot.
  • Közben az olajat nagy keverőtálba teszem és majd hozzáöntöm a felvert cukros tojást.
  • A legvégén öntöm bele a lisztet (keverem a rétes és finom lisztet) és továbbra is a habverővel dolgozom össze. Már a csipet só is benne van.
  • A masszát beleöntöm a tepsibe, ráhelyezem a barack szeleteket és előmelegített sütőben közepes lángon addig sütöm míg kicsit barnul a tészta. Tűpróbát is szoktam alkalmazni.
  • Amikor kész, kiveszem és körbevágom késsel a szélét. Vagyis a tepsi falán végig futok vele, hogy leváljon. Fogok egy megfelelő méretű deszkát, amit a tetejére helyezve, gyors mozdulattal megfordítok. Ezt még visszafordítom egy tálca segítségével, hogy legyen "talpraesett". Tehát a barackok felül díszelegnek.
  • Felverem a habot, amiben már eleve van cukor (lehet Hulala, vagy Aro márkájú). Szépen megkenem a sütit és hűtőbe tolom tálalásig. Csak akkor fogom szeletelni.



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló