Barackos, habos egyensúly tészta
Hozzávalók:
- 5 db tojás
az 5 tojás súlyának megfelelő
- liszt
- cukor
- étolaj
...és
- csipet só
- margarin a tepsi kenéséhez
- kevés liszt
- 9 db jó nagy konzerv fél-barack (őszi)
- 4 dl növényi (cukrász) tejszín
Elkészítés:
- Kikenem a tepsit margarinnal és megszórom alaposan liszttel, hogy mindenhol fedve legyen. Fontos, mert a végén egyben szeretném kiborítani a sütit.
- Előkészítem a barackokat. Mindegyiket leszárítom és négybe vágom.
- Megmérem a tojásokat, majd hozzámérem a lisztet, cukrot, olajat.
- Felverem az egész tojásokat és hozzáadom a cukrot.
- Közben az olajat nagy keverőtálba teszem és majd hozzáöntöm a felvert cukros tojást.
- A legvégén öntöm bele a lisztet (keverem a rétes és finom lisztet) és továbbra is a habverővel dolgozom össze. Már a csipet só is benne van.
- A masszát beleöntöm a tepsibe, ráhelyezem a barack szeleteket és előmelegített sütőben közepes lángon addig sütöm míg kicsit barnul a tészta. Tűpróbát is szoktam alkalmazni.
- Amikor kész, kiveszem és körbevágom késsel a szélét. Vagyis a tepsi falán végig futok vele, hogy leváljon. Fogok egy megfelelő méretű deszkát, amit a tetejére helyezve, gyors mozdulattal megfordítok. Ezt még visszafordítom egy tálca segítségével, hogy legyen "talpraesett". Tehát a barackok felül díszelegnek.
- Felverem a habot, amiben már eleve van cukor (lehet Hulala, vagy Aro márkájú). Szépen megkenem a sütit és hűtőbe tolom tálalásig. Csak akkor fogom szeletelni.