Ribizlis álom


Hozzávalók:

A krémhez

A tetejére

Elkészítés:

 

Az alap

  1. Diódarálón ledaráljuk a zabkekszet, majd a lágy vajjal összekeverjük, és egy kerek tortaformába lenyomkodjuk, és betesszük a hűtőbe.
 

A krém

  1. Habosra keverjük a mascarponét, a joghurtot és a tejfölt a porcukorral és 2 citrom héjával együtt, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt is.
  2. 4-5 citrom levét kicsavarjuk, majd egy kis lábasban elvegyítjük benne a zselatint. Kis lángon feloldjuk, majd langyosra hűtjük.
  3. Kevéske krémet adunk hozzá, simára keverjük, majd habverő segítségével elvegyítjük a többi krémmel.
  4. A kész krémet beleöntjük a tortaformában lévő alapra, elegyengetjük, díszítjük.
  5. Legalább 2 órát hűtőben hűtjük. Ezután szépen szeletelhető.

A tetejére

  1. 1 db felkarikázott lime vagy citrommal, ribizlivel vagy málnával, mentalevéllel díszítjük.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló