Tészta (liszt) nélküli pizza




Hozzávalók (egy 36 x 42 -es tepsihez):

1 karfiol
3 tojás
1 evőkanál pizzafűszer


pizzaszósz (paradicsomos zöldséges)

feltét (amilyen tetszik)

sajt (minél több, annál jobb) részletesen lásd az elkészítésnél


Elkészítés:


  • A trükkös "pizzatésztát úgy csináljuk, hogy aprító-darálóval porrá zúzzuk a nyers karfiolt, majd egy lapos üvegtálban - négy részletben - elterítve 5-6 percig mikrózzuk, Így párolódik és vizet ereszt. Ezután a karfiolt konyharuhába borítjuk és ahogy a túrót szokták lecsöpögtetjük. Persze nyomkodással rá kell segíteni mert a karfiol könnyű és nem nyomja a saját vizét mint a túró - meg aztán sietünk is hogy elkészüljön a vacsora.
  • Amint maximálisan víztelenítettük a karfiolt, hozzákeverjük a tojásokat. Természetesen ekkor már nem meleg a karfiol-liszt. Kicsit sózzuk és a pizzafűszert is belekeverjük. (Lehet még zúzott fokhagymát is.)
  • A tepsiben egyenletesen (jó vékony lesz) szétterítjük és 10-15 percig sütjük, amíg jó száraz lesz a teteje.
  • Jöhet a feltét. Trappista sajtot szoktam vékonyan szeletelni, azzal "ágyazok meg" a szósznak hogy ne másszon bele a tésztába. Aztán jön a sonka vagy bármi, majd a mozzarella és ha még ez nem elég akkor egy kis reszelt sajt. Akár parmezán, de jó a Trappista is.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló