Campari torta
Hozzávalók:
- zselés, túrós, gyümölcsös, alkoholos habhoz
1 csomag Horváth Rozi zselatin (vegetáriánusok keressenek almapektint)
1 grapefruit vagy 2 narancs
1 pohár joghurt
20 dkg friss sajt, ricotta vagy édes krémtúró
1,5 dl tejszín felverve
1 dl narancslé
4 evőkanál porcukor
3 dl Campari
10 db babapiskóta
- az alaphoz
1 csomag zabkeksz (125 g de elég 100 is)
12 dkg vaj
5 dkg mandula
- díszítéshez
1 dl tejszínből hab
koktélcseresznye, amiből belülre is tehetünk
Elkészítés.
- Kezdjük az alappal. Megdaráljuk a mandulát és a kekszet, majd összegyúrjuk a vajjal. Egy tortaformát kibélelünk (csak az alját) sütőpapírral és a masszát egyenletesen elterítjük. Ezt a hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
- A Campari felét a narancslével keverjük össze és szórjuk bele a zselatint és közben a koktélcseresznyéről öntsük le a levét, majd a másik rész Campariba áztassuk be.
- Keverjük össze a többi hozzávalót kivéve a grapefruitot és a piskótát.
- Melegítsük fel a zselatinos levet és keverjük a krémhez.
- Hámozzuk meg a grapefruitot, de tejesem, minden hártyájától megtisztítva.
- Közben a babapiskótát áztassuk a cseresznyéről leöntött lébe, hozzáadva azt a rész camparit is amibe a cseresznyét utóbb áztattuk. Fontos, hogy a koktélcseresznye eredeti levéből nem kell mindent felhasználni, inkább domináljon a Campari.
- Öntsük a zselatinos krémet a lehűlt tortaformába és rakosgassuk bele az áztatott piskótát é a grapefruit darabokat.
- Végül a tetejét tejszínhabbal díszítsük. A koktélcserit is rakhatjuk a belső krémbe, vagy használhatjuk díszíteni, de csak az utolsó pillanatban, minél szárazabban dobjuk rá hogy ne keveredjen a tejszínbe.