Campari torta




Hozzávalók:

- zselés, túrós, gyümölcsös, alkoholos habhoz
1 csomag Horváth Rozi zselatin (vegetáriánusok keressenek almapektint)
1 grapefruit vagy 2 narancs
1 pohár joghurt
20 dkg friss sajt, ricotta vagy édes krémtúró
1,5 dl tejszín felverve
1 dl narancslé
4 evőkanál porcukor
3 dl Campari
10 db babapiskóta

- az alaphoz
1 csomag zabkeksz (125 g de elég 100 is)
12 dkg vaj
5 dkg mandula

- díszítéshez
1 dl tejszínből hab
koktélcseresznye, amiből belülre is tehetünk




Elkészítés.

  • Kezdjük az alappal. Megdaráljuk a mandulát és a kekszet, majd összegyúrjuk a vajjal. Egy tortaformát kibélelünk (csak az alját) sütőpapírral és a masszát egyenletesen elterítjük. Ezt a hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül. 
  • A Campari felét a narancslével keverjük össze és szórjuk bele a zselatint és közben a koktélcseresznyéről öntsük le a levét, majd a másik rész Campariba áztassuk be. 
  • Keverjük össze a többi hozzávalót kivéve a grapefruitot és a piskótát. 
  • Melegítsük fel a zselatinos levet és keverjük a krémhez. 
  • Hámozzuk meg a grapefruitot, de tejesem, minden hártyájától megtisztítva. 
  • Közben a babapiskótát áztassuk a cseresznyéről leöntött lébe, hozzáadva azt a rész camparit is amibe a cseresznyét utóbb áztattuk. Fontos, hogy a koktélcseresznye eredeti levéből nem kell mindent felhasználni, inkább domináljon a Campari. 
  • Öntsük a zselatinos krémet a lehűlt tortaformába és rakosgassuk bele az áztatott piskótát é a grapefruit darabokat. 
  • Végül a tetejét tejszínhabbal díszítsük. A koktélcserit is rakhatjuk a belső krémbe, vagy használhatjuk díszíteni, de csak az utolsó pillanatban, minél szárazabban dobjuk rá hogy ne keveredjen a tejszínbe.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló