Bejegyzések

Norbi da casa

Kép
Hiszek ebben a diétában, de sír tőle a pénztárcam.. úgyhogy döntöttem: megcsinálom kútfejemmel. A legfontosabb hozzavalók a képen lathatók: - egy tea, amit cukor nélkül is meg tudsz inni, mert   "io odio" a mesterséges édesítést - egy zacskós vegyes sali, hozzá só olívaolaj citrom és a kedvenc fűszereid pl. bors, bármi zöldfúszer, akár friss vagy szárított.  - egy adag jó kolbász. Szerintem, a puha, sütnivaló, frissen karikázva és 1-2 perc a mikróban. Ritkán használom a mikrót, de ez esetben az az előnye hogy megszabadulhatunk a fölösleges zsírtól. Úgy értem a kolbászétól, de egyúttal saját lerakúdásunktól is. Az egészet össze kell keverni és atól se ijedjünk meg, hogy meleg kolbász hideg salátába. Szerintem izgi. Aki akarja, kihűti.

Csomagold húsba a spagettit

Kép
  YouTube A kép eredeti, a leírás kicsit átdolgozozott. Aki nem bízik, járjon utána! Mennyisegek nincsenek, a látványra kell hagyatkozni és saját ízlésünkre.   Hozzávalók: Ground bife (darált marha) Spagetti tészta Thyme (kakukkfű) Rozmaring Chili Oregano Paprika Só (húshoz 10 dkg-ként kell egy csipet) Bors (fűszerek ízlés és szokás szerint) Sok-sok fokhagymagerezd szeletelve. Zöld kaliforniai paprika kockázva (vagy tv paprika) Sárga kaliforniai paprika kockák Vörösbor (gondolj a sóra) Sürű paradicsomszósz (gondolj megint a sóra) Reszelt mozzarella sajt (nagyluku reszelőn, és lehet a nálunk nevezett Pizzamozzarella Keményebb, ízesebb sajt (akár Parmezán) Ezt az egészet összekevrrjük, sózzuk és a hússal a marokra fogott tésztaadagokatt (minden marok kb.3-4 dkg) a közepén bevonjuk. Mintegy nagyobb fasírt, benne a tésztával. A húst kicsit hosszúkásra gyúrjuk a tészta körül. Tepsibe - amiben elférnek a tészta/hús képződmények - olajat öntünk, annyit hogy épp vékonyan kitölti a tep...

Sült spárga sárgarépával

Kép
Hozzávalók: 750 g fehér spárga 250 g új sárgarépa 1/2 csomó petrezselyem 2 nagy paradicsom 3 ek olaj 2 ek szólyaszósz Só Bors Pirított szezám mag (vagy tökmag) Elkészítés: A spárgát tisztitjuk, ujjnyi vastsgra szeleteljük. A répát letisztítjuk, mossuk, és ferdén újjnyi vastagra szeĺeteljük. A paradicsomot lehámozzuk, daraboljuk. A wokban, több részlrtben, az olajon átsütjük a a répát és a spárgat.  Minden adagot 5-6 percig, ehat nem egyszerre, hanem amit az olaj átjár sütés közben. A tökmagot pirítjuk. Ezután mindent összekeverünk és fűszerezzük.

Sertéshús ananászos savanyúkáposztával

Kép
  Hozzávalók: (4 személyre) 400 g savanyú káposzta 400 g burgonya 1 hagyma 500 g sertésfilé 2 ek étolaj 500 ml zöldségleves 1-1 piros és zöld kaliforniai paprika 180 g ananász szelet + kevés lé 500 g paradicsompüré Cayenne bors Kevés cukor 1 kis csomó petrezselyem 200 g tejföl 1.A káposztát szitán lecsöpögtetjük. A burgonyát megmossuk meghámozzuk leöblítjük és kis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát és a húst is  felkockázzuk.   2.A wokban felforrósított olajban, a hús kockák minden oldalát át sütjük. Hozzáadjuk a burgonyát és a hagymát, majd rövid ideig együtt sütjük. Azután beleöntjük levest, beletesszük a savanyú káposztát. Az egészet összekeverjük és 10 percig pároljuk.   3. A paprokát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk. Az ananaszt szitán lecsöpögtetjük, levét félretesszük és feldaraboljuk? 4.Mihdezeket összekeverve, kevés ananászlével Cayenne borssal, cukorral, paradicsompürével 15 percig pároljuk. 5.tejföllel és az aprított p...

Párolt zöldség

Kép
  MINDENNÉLKÜL Amikor megáll a fogyás, blokkol az emésztés, nincs mit tenni. Jön a sótlan, vízbefőtt zöldsé g. Vagy a Csakgyümölcs.  Hozzávalók: - Mirelit zöldseg vegyesen. Ez esetben borsó es kukorica. - kockázott alna. - bármilyen hagyma (póré, lila, új vagy regi teljesen mindegy. Itt lila volt) - ízlés szerin egész bors, bármilyen szinü (aki szeret ráharapni) - felezett fokhagyma gerezdek szinten annak aki szereti Bármilyen idényzöldséget beledobhatunk. Fagyasztott, - ha éppen van a mélyhűtőben - a villámgyors megoldást szolgálja.   Só nem kerül bele, ezért kell az alma, mert édessége kiemeli a zöldségek enyhén sós természetes ízét. Elkészítés: Vízre csak annyi szükségünk van, ami ellepi és tilos fedőt használni. Így lesz szép a zöldség szine és mert ugye nem akarunk ványadt főzeléket csinálni. Roppanjon, mert úgy jobban laktat és egészségeebb.

Támogasd a diétádat citrommal

Kép
Az időszakos böjt      8 óra munka 8 óra pihenés 8 óra szórakozás     Vagyis 8 óra alvás (ha sikerül, de 6 minimum+ 2 óra laza hazimunka beleertve fürdés stb. ) Aztán tényleg 8 óra munka. Vagy olyasmi. De ez az idő is táplálékfelvétel nélkül. Illetve csak üres, citromos vizet igyunk ilyenkor, ha nagyon muszály. Aztán jön a nyolc óra szorakozás.Vagyis evés. Mindent szabad minden mennyisegben, de szerencsére nem könnyű sokat enni 16 óra böjt után.   Mindenféle munkáva, tarsasagi élettel, nyaralással - szerintem - jól egyeztethető. Ezzel a diétával sokat lehet fogyni, de itt is a kitartas aofontos. Nem azt jelenti higy vég nélül kell csinálni, sőt én arra jöttem rá hogy hetente gy háromnapos menet elég, aztán 3-4 napig félre lehet tenni. Nem fog visszajönni a jo-jo, csak egy hét múlva újra be kell dobni. Tök jó! Hajrá!                               párolgott

Túrógombóc

Kép
Grízgombóc Mamitól-Katitól (sokáig nem találtam, végül Anikó írta le nekem tegnap) Hozzávalók: 1/2 túró 3 tojás 2 nagy kanál gríz 2 nagy kanál morzsa Só Elkészítés: Este összekeverem, másnap készítem el. Hűtőben akár egy napig is várhat. Kézzel gömböket formálunk, tettszés szerinti méretben. (Nagyobb mint egy pingpong labda, de kissebb mint egy teniszlabda) Sós vízben kell kifőzni, lassú forrással kb. 20 percig.

Rákvaj készítés

Kép
  50 dkg rákhéj 1.2 kg teavaj 2 dkg édes-nemes fűszerpaprika A rákhéjat kőmozsárban apróra törjük, hozzáadjuk a kedvenc közepes méretű fazekunkban felhevített vajhoz, és mérsékelt tűzön addig pirítjuk, amíg a víztartalom el nem párolgott. Ügyeljünk arra, hogy a pirítást csak addig végezzük, amíg a vaj a rák ízét felveszi. Ezután beletesszük a paprikát, és azonnal annyi vízzel felengedjük, hogy az egészet ellepje. Tíz percig forraljuk. Forralás után szűrőruhán egy jeges vízzel félig megtöltött edénybe átszűrjük. Miután a rákvaj a jeges víz tetején megdermedt, szűrőkanállal egy másik edénybe szedjük, amit mérsékelt tűzön addig hevítünk, míg a vaj víztartalma el nem párolog. Ha kész, újból átszűrjük, hagyjuk kihűlni. Cserépedénybe tesszük, zsírpapírral lekötjük, így a hűtőben több hétig tárolható. A készítésekor visszamaradt ráklét rákmártás készítéséhez használjuk fel úgy, hogy a ráklevet negyedére forraljuk, vagyis redukciót készítünk belőle.

Svédgomba saláta

Kép
  Hozzávalók: Minden, ami a fenti képen található, + cukor😮‍ 50 dkg gomba 1 dl napraforgó olaj 1 db vöröshagyma 20 dkg konzerv paradicsom 3 db babérlevél só ízlés szerint bors ízlés szerint 2 teáskanál cukor 10 csepp citromlé Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, a gombát pedig legyaluljuk vagy nagyon vékony szeletekre vágjuk. Az olajban a hagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Ekkor történik a fűszerezés is: sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cukorral és citromlevet csöpögtetünk rá. Addig pároljuk, míg a gomba összes leve elillan, ekkor hozzáadjuk a paradicsomszószt. Még néhány percig együtt pároljuk őket, megkóstoljuk, és ha kell, utólag is ízesítjük. Megszabadítjuk a babérlevelektől, majd jól behűtve tálaljusalàta  Svédgomba Elkészítettem, kis kiigazítással. Két kiskanálnyi szárított kakukfüvet és egy kis fehér borral kevert vizet adtam hozzá. Utóbbi azért kellett, mert túl sűrű paradicsompürét használtam. Mennyiséget nem tudok mondani. Annyi legyen, hogy kellemes...

Spenótos Cézár saláta

Kép
 Körülbelül 4 főnek, de egyefül is megeheted, ha mást nem kérsz ebédre😅 5 dkg spenót (friss, akár bébi) 5 dkg reszelt parmezán 1 fej saláta 1 dl olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 citrom leve 1 tojássárgája 1 kávéskanál dijoni mustár só A fokhagymát zúzd össze, majd keverd habosra az olívaolajjal és a citromlével. Tedd bele a tojássárgáját, a mustárt, és keverd simára. Szórd bele a lereszelt parmezán felét, és ízlésed szerint sózd is meg. A spenótot mosd meg alaposan, majd tépd kisebb darabokra. Öntsd rá a már elkészített öntetet, és szórd meg a maradék reszelt sajttal

Francia pite (cukkinis quiche)

Kép
Beától kaptam, Nosalty 3 adag lesz belőle Hozzávalók: Az omlós tésztához 20 dkg finomliszt 10 dkg vaj (vagy margarin) 1 csipet só     A feltéthez 40 dkg ...

Céklaleves paradicsommal és üvegtésztával

Kép
  3-4 személynek Hozzávslók: Két nagy marék cérnametélt rizstészta (vagy több) 4 dl víz amiben főzzük a tésztát és megtartjuk a leveshez 6 dl céklalé 3-4 dl paradicsomlé 2 Knorr (vagy más gluténmentes) marhahús, vagy zöldségleves kocka Elkészítés: Nagyon egyszerű. Főzd a tésztát enyhén sós vízben. Amikor már félig megfőtt a tészta, adj hozzá mindent a leírt dorrendben.

Holland mustárleves

Kép
  Hozzávalók: 1 kisebb szál póréhagyma 2 közepes krumpli 2 evőkanál vaj 1 liter zöldségleves vagy húsleves 2 dl tejszín 4 evőkanál magos mustár só, bors Elkészítés: A póréhagymát és a krumplit megtisztítjuk, a pórét vékony karikákra, a krumplit apró kockákra vágjuk. A vajat egy fazékban felolvasztjuk, rádobjuk a pórét és a krumplit, pár percig kevergetve dinszteljük, majd felöntjük a levessel (vagy vízzel, és leveskockát adunk hozzá), és addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a mustárt, és a levest botmixerrel krémesítjük, majd a tejszínt hozzáöntjük, ízlés szerint picit sózzuk, borsozzuk, és egyet forralunk rajta, majd tálalhatjuk is.

Zöldségekkel sült csirkemáj

Kép
 Hozzávalók 50 g mangalica szalonna 2 nagy db vöröshagyma 2 teáskanál fűszerpaprika 1 közepes db paprika 3 közepes db paradicsom só ízlés szerint bors ízlés szerint 3 db burgonya 2 dl alaplé 50 dkg csirkemáj petrezselyem ízlés szerint Elkészítés Egy serpenyőbe rakjuk a felkockázott szalonnát, kisütjük a zsírját, és rádobjuk a felaprított vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, majd megszórjuk fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, a paradicsomot és a burgonyát, sózzuk-borsozzuk, az egészet összekeverjük. Felöntjük az alaplével, majd mérsékelt lángon, lefedve 15 percet főzzük. Ha letelt a negyed óra, hozzáadjuk a feldarabolt májat, és lefedve további 15-20 percet főzzük. Tálaláskor meghintjük még egy adag sóval, és egy nagy marék petrezselyemmel.

Bazsalikomos tészta

Kép
  COL BASILICO Bazsalikommal A bazsalikom a kertben jól megtermő, virágcserépben még hálásabban nevelkedő növény, ugyanis a fagyot rosszul tűri. Paradicsomsalátához a  basilico  pótolhatatlan; a liguriai parton egyetlen sugóból sem hiányzik. Hozzávalók: 1 db szalonna, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem, vaj, sűrített vagy friss paradicsom, víz vagy húsleves, 3-4 bazsalikomlevél. Egy darab szalonnát összevágunk egy gerezd fokhagymával és petrezselyemmel, az egészet gyenge tűzön vajban összeolvasztjuk. Amikor minden egyenletesen feloldódott, sűrített paradicsomot adunk hozzá, vízzel (még alkalmasabb húslevessel) hígítjuk. A konzerv paradicsomnál jobb a friss; röviddel a tálalás előtt kerül a mártásba a 3-4 bazsalikomlevél.

Brownie

Kép
Hozzávalók: 30 dkg áfonya 7 dkg szeletelt mandula 35 dkg csokoládé (70%-os) 15 dkg vaj 2 db tojás (nagy) 10 dkg kristálycukor 2 csomag vaníliás cukor 3 dkg étkezési keményítő 1 teáskanál sütőpor (púpozott) 15 dkg liszt (a tepsi 20x30 cm-es) Elkészítés: Az áfonyát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd papírtörlővel szárazra töröljük. (Ízlés szerint fagyasztott áfonyát is használhatunk.) A felszeletelt mandulát egy serpenyőbe tesszük, majd állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt világos zsemle színűre pörköljük. Ezután egy tányérra kiöntjük, majd teljesen kihűtjük. (Vigyázzunk, mert nagyon hamar megég!) A csokoládét kisebb kockákra vágjuk, majd félre teszünk belőle 15 dkg-ot. A maradék csokoládét a vajjal együtt egy serpenyőbe tesszük, és állandó kevergetés mellett felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A keverőtálba tesszük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel jó habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a visszahűtött csok...

Vírusirtás2

Kép
  vírusirtás.2 Hát igen, öregszünk. Azt hiszem nem csak én, hanem az egész tarsadalom, amiben élek. Hozzávalók: sárgarépa  zöldpaprika műkönny  Herpesin mindenféle vitamin tabletta (főleg D. B.) szódabikarbóna juharszirup (hogy mellőzhessük a cukrot) hagymahéj-tea Ez kb. Oké, csak hagyjunk fel a pánikkal és lélegezzünk szabadon. Vagyis, ha lehet, minél többet maszk nélkül! Nincs jó szaturáció megfelelő és rendszeres belégzés nélkül. https://izekasztala.blogspot.com/2011/10/virusirtas.html  

Rántotta petrezselyemmel

Kép
  Sült petrezselyem Hozzávalók: 2 főre Elkészítettem sok vajon,  amit kis olivaolajjal kevertem.  Kápia paprikát is szeleteltem bele. Maradék volt, a kezem alatt.  Egy nagy csokor petrezselyem, ami nem maradék  hanem a 'megmentés' tárgya vagyis friss csak fölös. 3 csipet só (ha rántottát készítek, szigurú szabály a tojásonként csipet só) 3 tojás Elkészítés: Az egészet a petruska pirításával kezdtem a zsiradékon. Aztán mindent bele, legvégén a tojást.  Kész rántotta a sült petrezselyemmel
Kép
  Vegetáriánusoknak, vagy böjtölőknek rizs- vagy burgonyakörettel - szénhidrátmentes diétát folytatóknak hús feltéttel! A   Mélyhűtött készítmények felhasználása   című oldalról (1 személyre 15 dkg zöldbabot számítunk) A zöldbabot feldaraboljuk - ha nem vágott -, forró zsírba tesszük, amelyben előzőleg kevés apróra vágott hagymát fonnyasztottunk, majd saját eresztett levével puhára pároljuk. Még mielőtt teljesen megpuhulna, apró szeletekre vágott gombát, néhány szelet nyers paradicsomot és sót teszünk hozzá. Ha minden puha, leöntjük tejföllel. Burgonya körettel vagy rizzsel tálaljuk. bab   diéta   egytálétel   ella   olcsó

Salátaöntet

Kép
    Saláta öntet     1 tk cukor 2 ek olivaolaj 3 teáskanál orosz mustár 0.5 citromból nyert citromlé 1 gerezd fokhagyna  (finomra reszelve) ...

Uborkás fokhagymaleves 2-4 adag

Kép
  Házi kovászos uborka     Hozzávalók 1 kis saláta- vagy kígyóuborka,  2 nagy kovászos uborka 2 dl kovászosuborka-lé,  2 dl víz,  2 dl kefir,  3-4 gerezd fokhagyma,  ízlés szerint cukor, és kevés só    Elkészítés: A megmosott uborkát héjastól kis darabokra vágom, majd két, ugyancsak felvágott kovászos uborkával együtt turmixgép poharába rakom. Ráöntöm a kefirt és beleteszem a zúzott fokhagymát. Addig keverem, amíg sűrű pép nem lesz belőle Ezután felöntöm az uborka lével és a vízzel, majd megfűszerezem a sóval és a cukorral. (Csak nagyon kevés só kell bele, mert a kovászos uborka általában sós.) Előhűtött leveses csészékbe rakom a megmaradt, kis kockákra vágott uborkát, valamint, egy-egy jégkockát, és ráöntöm a hideg levest. Azonnal tálalom    

Főzött /kevert/ sajtos pogácsa

Kép
  Kevert pogácsa     Hozzávalók: 1/2 liter Tej 16 dkg vaj 25 dkg liszt Só Sűrűre főzni Forrón 35 dkg sajt trappista/karaván 5 egész tojás Elkészítés:

Olivás martogatós /szendvics fetét

Kép
Csípős mártogatós Hozzávalók:   10 dkg Juhtúró 3-5 cl olívaolaj 4-5 db szárított paradicsom olajban 3 pupozott evőkanál kapri bogyó körülbelül 10 nagy olíva bogyó csípős lében, mag nélkül 1 pupozott evőkanál csípős mini paprika  (olajban) Elkeszítés: A hozzávalókat tegyük aprítógépbe és ENNYI. A képen látható, amit én keszítettem. A nagy karácsonyi rohanás miatt, és mert éppen nem akartam zajt kelteni, én kézzel vágtam apróra.  Így is jó volt.  

Brokkoli blansírozása

Kép
     Brokkoli Hogy a brokkoli szép zöld legyen, épp úgy járunk el, mint a borsó esetén. Kizárólag fedő nélkül! A brokkolinál az is fontos, hogy nagyon rövid ideig főzzük. Ne ijedjúnk meg, ha kemény, mert amíg lehül fog még puhulni. Amennyiben jó puhán vesszük ki, mire kihűl, szinte főzelék lesz. Érdemes ezt a blansírozast elvégezni abban az esetben is, ha kesöbb készítenénk el, mert így, szinte majd' frissen tárolhajuk hűtőben egy darabig. Biztos sokan jártunk már úgy, hogy vásárlas után egy nappal, 'őszbeborult" a zölsegünk vagyis sárgás pirosas színt vett fel. A brokkoli ilyen. Blansírozással kicselezzük.     Brokkoli és szép zöld

Narancs saláta 4 főre

Kép
    Hozzavalók: 2 db. óriási  ha lehet, magnélküli narancs vagy 4 kissebb 1 görög citrom 4 szelet ananász 8-10 db. Koktelcseresznye 2-3-5 cl. (ízlés szerint) Amaretto likőr      

Zsíros pogácsa Nosalty - ból mondjuk, 8 adag

Kép
      Hozzávalók 36 dkg sertészsír 50 dkg tejföl 4 dkg élesztő 2 tk ...

Kávé varázslat

Kép
 A citromos kávé. Sokáig vártam a kipróbálásával, mert túl bizarrnak tűnt. Tökéletes. Nem hiányzik a cukor és biztos elmúlik a fejfájás. A gyömbéres kávé. Vannak receptek az interneten, de én csak azt tettem, hogy gyömbért rágcsáltam a kávé mellé. Régóta próbálom cukor nélkül inni a kávét, de nem mindíg könnyű. A édesítés könnyű módjait egészségtelennek tartom. A gyömbéres kavé fantasztikus finom cukor nélkül. Olyan kombináció, ami eltörli a kávé keserűségét és egyúttal a gyömbér csípősségét.

Halrecept

Kép
 Egy You tube videóból és onnan a kép is. - 6 db tőkehal fagyasztva - nedvszívó papírral leitatjuk róla a vizet, amint olvad. - egy nagy serpenyőbe egy csepp olajat (bocs. több cseppet láttam a kis filmen) - vágjunk fel egy hagymát és 3 gerezd fokhagymát, amit a forró olajra szórunk - fedjük le és pároljuk 3 percig alacsony lángon - fogjunk egy piros paprikát, vágjuk kis kockákra - majd egy zöldet ugyanígy - egy sárgarépát csíkokra (julien) - a zöldségeket dobjuk a hagymára és így, lefedve 5 percig főzzük - vágjunk egy paradicsomot kockára és adjuk hozzá a párolódó zöldséghez - készítsünk szószt aradicsomlével, édes szójaszóssza, kis ecettel, sózzuk, borsozzuk és keverjük össze - 1 teáskanál csili,  1teáskanál paprika, 1 babérlevél  - összekeverjük és tovább lefedve pároljuk, 5 percig alacsony lángon - rátesszük a tőkehal darabokat és mielőtt lefedjük, a halakat betakarjuk a zöldségszósszal (ami alul van, részben rálocsoljuk) ezután ismét lefedjük és körülbelül 12 percig ...

Tonhalsaláta tarka babbal

Kép
Hozzávalók: 20 dkg főtt tarkabab 20dkg tonhal (vagy darabos/jó fajta olajoshal) 2 savanykás alma 1 fej vöröshagyma 1 kicsi uborka 1 keménytojás 1 citrom leve 4 ek. ecet só bors Ekészítés: Salátatálba tesszük a héjával együtt felszelettelt és citromlével leöntött almát, a szétmorzsolt főtt/konzerv tonhalat, a szeletelt vöröshagymát és uborkát. Megforgatjuk. Leöntjük az ecettel és 20 percre a hűtőszekrényben hagyjuk. Tálaláskor megsózzuk, borsozzuk, hozzakeverjük a levétől lecsöpögtetett babot. Keménytojás karikákkal díszítjük. Készíthetjük friss tonhallal is és bármilyen babot fözhetünk hozzá csak ne legyen vastag héjú és ne főzzük túl sokáig.

Csirkehús saláta metélttel

Kép
  Hozzávalók (4-6 főre):  40 dkg sült csirkehús 25 dkg főtt metélt  4 evőkanál olaj 2 evőkanál tejföl 1 evőkanàl citromlé 5 dkg edámi sajt 2 evőkanál mustár só törött bors Elkészítés: Mély salátástálban elkeverjük az olajat, a citromlevet, sót, borsot és a mustárt. Villával felverjük ezt, az apránként hozzáadott tejföllel. Beletesszük a vekonyra felszeletelt csirkehúst a kihűlt metéltet és összekeverjük. Tetejét meg szórjuk reszelt sajttal és tálaljuk.