Holland mustárleves
Hozzávalók:
- 1 kisebb szál póréhagyma
- 2 közepes krumpli
- 2 evőkanál vaj
- 1 liter zöldségleves vagy húsleves
- 2 dl tejszín
- 4 evőkanál magos mustár
- só, bors
Elkészítés: A póréhagymát és a krumplit megtisztítjuk, a pórét vékony karikákra, a krumplit apró kockákra vágjuk.
A vajat egy fazékban felolvasztjuk, rádobjuk a pórét és a krumplit, pár percig kevergetve dinszteljük, majd felöntjük a levessel (vagy vízzel, és leveskockát adunk hozzá), és addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a mustárt, és a levest botmixerrel krémesítjük, majd a tejszínt hozzáöntjük, ízlés szerint picit sózzuk, borsozzuk, és egyet forralunk rajta, majd tálalhatjuk is.
Megjegyzések