Csomagold húsba a spagettit

 

YouTube


A kép eredeti, a leírás kicsit átdolgozozott. Aki nem bízik, járjon utána!
Mennyisegek nincsenek, a látványra kell hagyatkozni és saját ízlésünkre.
 
Hozzávalók:
Ground bife (darált marha)
Spagetti tészta
Thyme (kakukkfű)
Rozmaring
Chili
Oregano
Paprika
Só (húshoz 10 dkg-ként kell egy csipet)
Bors (fűszerek ízlés és szokás szerint)
Sok-sok fokhagymagerezd szeletelve.
Zöld kaliforniai paprika kockázva (vagy tv paprika)
Sárga kaliforniai paprika kockák
Vörösbor (gondolj a sóra)
Sürű paradicsomszósz (gondolj megint a sóra)
Reszelt mozzarella sajt (nagyluku reszelőn, és lehet a nálunk nevezett Pizzamozzarella
Keményebb, ízesebb sajt (akár Parmezán)

Ezt az egészet összekevrrjük, sózzuk és a hússal a marokra fogott tésztaadagokatt (minden marok kb.3-4 dkg) a közepén bevonjuk. Mintegy nagyobb fasírt, benne a tésztával. A húst kicsit hosszúkásra gyúrjuk a tészta körül.

Tepsibe - amiben elférnek a tészta/hús képződmények - olajat öntünk, annyit hogy épp vékonyan kitölti a tepsit.

Elhelyezzúk a kis kazlakat és forgatva, minden oldalukat fórró sütőben átsütjük.

Az apróra szelt fokhagymát közészórjuk.
Zöld paprikát és a pirosat, sőt a sárgat is, ha van, szintén kockázzuk. (A fasirt rudak közé a tepsibe.)

Vörös borral meglocsoljuk.
A paradicsomot is ráöntjük  majd a sajttal bőven megszórjuk.

Legerősebb hőfokon megsütjük. Időt nem mlndok. Figyelni kell. Amikor kész, minimum fél órára a sütőben kell hagyni úgy mint a lasagne-t

Hogy mikor kész? Ha betartottuk a leírást (elegendő folyadékot kapott) pont akkor kész, amikor a tepsi közepén is felfortyan. ....és benthagytuk még 30 percig.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló