Brokkoli blansírozása

 

 

 Brokkoli



Hogy a brokkoli szép zöld legyen, épp úgy járunk el, mint a borsó esetén. Kizárólag fedő nélkül! A brokkolinál az is fontos, hogy nagyon rövid ideig főzzük. Ne ijedjúnk meg, ha kemény, mert amíg lehül fog még puhulni. Amennyiben jó puhán vesszük ki, mire kihűl, szinte főzelék lesz.

Érdemes ezt a blansírozast elvégezni abban az esetben is, ha kesöbb készítenénk el, mert így, szinte majd' frissen tárolhajuk hűtőben egy darabig. Biztos sokan jártunk már úgy, hogy vásárlas után egy nappal, 'őszbeborult" a zölsegünk vagyis sárgás pirosas színt vett fel. A brokkoli ilyen. Blansírozással kicselezzük.

 


 

Brokkoli és szép zöld




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló