Zsíros pogácsa Nosalty - ból mondjuk, 8 adag

 

 



 

Hozzávalók

  • 50 dkg tejföl
  • 2 tk
  • 100 dkg finomliszt
  • 2 db tojás (a kenéshez)
     
     
     

    Elkészítés

    1. A hozzávalókat összegyúrjuk jó alaposan, majd 1 órát pihentetjük.
    2. Ha pihent, hajtogatjuk úgy, mint a leveles tésztát (a kinyújtott tésztának behajtjuk a két szélét, majd a két behajtást egymásra hajtjuk, újra kinyújtjuk, gondolatban 3 részre osztjuk, majd egyharmadot behajtunk, a másikat pedig rá).
    3. Ha ez kész, akkor pihentetjük 30 percet, majd újra elvégezzük a hajtogatást. A második hajtogatás után ismét pihentetjük 30 percet, majd kinyújtjuk (kb. 2 cm vastagra), lekenjük tojással, bevagdossuk, és szaggatjuk.
    4. Sütés előtt még pihentetjük 30 percet, majd kb. 30 perc alatt 180 fokon szép pirosra sütjük őket.
     

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló