Uborkás fokhagymaleves 2-4 adag
Házi kovászos uborka
Hozzávalók
1 kis saláta- vagy kígyóuborka,
2 nagy kovászos uborka
2 dl kovászosuborka-lé,
2 dl víz,
2 dl kefir,
3-4 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint cukor, és kevés só
Elkészítés:
A megmosott uborkát héjastól kis darabokra vágom, majd két, ugyancsak felvágott kovászos uborkával együtt turmixgép poharába rakom. Ráöntöm a kefirt és beleteszem a zúzott fokhagymát. Addig keverem, amíg sűrű pép nem lesz belőle Ezután felöntöm az uborka lével és a vízzel, majd megfűszerezem a sóval és a cukorral. (Csak nagyon kevés só kell bele, mert a kovászos uborka általában sós.) Előhűtött leveses csészékbe rakom a megmaradt, kis kockákra vágott uborkát, valamint, egy-egy jégkockát, és ráöntöm a hideg levest. Azonnal tálalom
Megjegyzések