Uborkás fokhagymaleves 2-4 adag

 

Házi kovászos uborka

 

 

Hozzávalók

1 kis saláta- vagy kígyóuborka, 

2 nagy kovászos uborka

2 dl kovászosuborka-lé, 

2 dl víz, 

2 dl kefir, 

3-4 gerezd fokhagyma, 

ízlés szerint cukor, és kevés só 

 

Elkészítés:

A megmosott uborkát héjastól kis darabokra vágom, majd két, ugyancsak felvágott kovászos uborkával együtt turmixgép poharába rakom. Ráöntöm a kefirt és beleteszem a zúzott fokhagymát. Addig keverem, amíg sűrű pép nem lesz belőle Ezután felöntöm az uborka lével és a vízzel, majd megfűszerezem a sóval és a cukorral. (Csak nagyon kevés só kell bele, mert a kovászos uborka általában sós.) Előhűtött leveses csészékbe rakom a megmaradt, kis kockákra vágott uborkát, valamint, egy-egy jégkockát, és ráöntöm a hideg levest. Azonnal tálalom

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)

Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap