Tonhalsaláta tarka babbal
Hozzávalók:
20 dkg főtt tarkabab
20dkg tonhal (vagy darabos/jó fajta olajoshal)
2 savanykás alma
1 fej vöröshagyma
1 kicsi uborka
1 keménytojás
1 citrom leve
4 ek. ecet
só
bors
Ekészítés:
Salátatálba tesszük a héjával együtt felszelettelt és citromlével leöntött almát, a szétmorzsolt főtt/konzerv tonhalat, a szeletelt vöröshagymát és uborkát. Megforgatjuk. Leöntjük az ecettel és 20 percre a hűtőszekrényben hagyjuk. Tálaláskor megsózzuk, borsozzuk, hozzakeverjük a levétől lecsöpögtetett babot. Keménytojás karikákkal díszítjük.
Készíthetjük friss tonhallal is és bármilyen babot fözhetünk hozzá csak ne legyen vastag héjú és ne főzzük túl sokáig.
Megjegyzések