Tonhalsaláta tarka babbal

Hozzávalók:

20 dkg főtt tarkabab
20dkg tonhal (vagy darabos/jó fajta olajoshal)
2 savanykás alma
1 fej vöröshagyma
1 kicsi uborka
1 keménytojás
1 citrom leve
4 ek. ecet

bors


Ekészítés:


Salátatálba tesszük a héjával együtt felszelettelt és citromlével leöntött almát, a szétmorzsolt főtt/konzerv tonhalat, a szeletelt vöröshagymát és uborkát. Megforgatjuk. Leöntjük az ecettel és 20 percre a hűtőszekrényben hagyjuk. Tálaláskor megsózzuk, borsozzuk, hozzakeverjük a levétől lecsöpögtetett babot. Keménytojás karikákkal díszítjük.

Készíthetjük friss tonhallal is és bármilyen babot fözhetünk hozzá csak ne legyen vastag héjú és ne főzzük túl sokáig.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló