Svédgomba saláta

 



Hozzávalók:

Minden, ami a fenti képen található, + cukor😮‍


50 dkg gomba

1 dl napraforgó olaj

1 db vöröshagyma

20 dkg konzerv paradicsom

3 db babérlevél

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

2 teáskanál cukor

10 csepp citromlé


Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, a gombát pedig legyaluljuk vagy nagyon vékony szeletekre vágjuk.


Az olajban a hagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát.


Ekkor történik a fűszerezés is: sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cukorral és citromlevet csöpögtetünk rá.


Addig pároljuk, míg a gomba összes leve elillan, ekkor hozzáadjuk a paradicsomszószt.


Még néhány percig együtt pároljuk őket, megkóstoljuk, és ha kell, utólag is ízesítjük.


Megszabadítjuk a babérlevelektől, majd jól behűtve tálaljusalàta 


Svédgomba



Elkészítettem, kis kiigazítással. Két kiskanálnyi szárított kakukfüvet és egy kis fehér borral kevert vizet adtam hozzá.

Utóbbi azért kellett, mert túl sűrű paradicsompürét használtam. Mennyiséget nem tudok mondani. Annyi legyen, hogy kellemesen laza gombasalátát kapjunk.



 

 

 

 

 

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló