Svédgomba saláta
Hozzávalók:
Minden, ami a fenti képen található, + cukor😮
50 dkg gomba
1 dl napraforgó olaj
1 db vöröshagyma
20 dkg konzerv paradicsom
3 db babérlevél
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 teáskanál cukor
10 csepp citromlé
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a gombát pedig legyaluljuk vagy nagyon vékony szeletekre vágjuk.
Az olajban a hagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát.
Ekkor történik a fűszerezés is: sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cukorral és citromlevet csöpögtetünk rá.
Addig pároljuk, míg a gomba összes leve elillan, ekkor hozzáadjuk a paradicsomszószt.
Még néhány percig együtt pároljuk őket, megkóstoljuk, és ha kell, utólag is ízesítjük.
Megszabadítjuk a babérlevelektől, majd jól behűtve tálaljusalàta
Svédgomba
Elkészítettem, kis kiigazítással. Két kiskanálnyi szárított kakukfüvet és egy kis fehér borral kevert vizet adtam hozzá.
Utóbbi azért kellett, mert túl sűrű paradicsompürét használtam. Mennyiséget nem tudok mondani. Annyi legyen, hogy kellemesen laza gombasalátát kapjunk.
Megjegyzések