Zöldségekkel sült csirkemáj





 Hozzávalók


50 g mangalica szalonna


2 nagy db vöröshagyma


2 teáskanál fűszerpaprika


1 közepes db paprika


3 közepes db paradicsom


só ízlés szerint


bors ízlés szerint


3 db burgonya


2 dl alaplé


50 dkg csirkemáj


petrezselyem ízlés szerint


Elkészítés


Egy serpenyőbe rakjuk a felkockázott szalonnát, kisütjük a zsírját, és rádobjuk a felaprított vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, majd megszórjuk fűszerpaprikával.


Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, a paradicsomot és a burgonyát, sózzuk-borsozzuk, az egészet összekeverjük. Felöntjük az alaplével, majd mérsékelt lángon, lefedve 15 percet főzzük.


Ha letelt a negyed óra, hozzáadjuk a feldarabolt májat, és lefedve további 15-20 percet főzzük.


Tálaláskor meghintjük még egy adag sóval, és egy nagy marék petrezselyemmel.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló