Zöldségekkel sült csirkemáj
Hozzávalók
50 g mangalica szalonna
2 nagy db vöröshagyma
2 teáskanál fűszerpaprika
1 közepes db paprika
3 közepes db paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 db burgonya
2 dl alaplé
50 dkg csirkemáj
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
Egy serpenyőbe rakjuk a felkockázott szalonnát, kisütjük a zsírját, és rádobjuk a felaprított vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, majd megszórjuk fűszerpaprikával.
Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, a paradicsomot és a burgonyát, sózzuk-borsozzuk, az egészet összekeverjük. Felöntjük az alaplével, majd mérsékelt lángon, lefedve 15 percet főzzük.
Ha letelt a negyed óra, hozzáadjuk a feldarabolt májat, és lefedve további 15-20 percet főzzük.
Tálaláskor meghintjük még egy adag sóval, és egy nagy marék petrezselyemmel.
Megjegyzések