Sertéshús ananászos savanyúkáposztával
Hozzávalók: (4 személyre)
400 g savanyú káposzta
400 g burgonya
1 hagyma
500 g sertésfilé
2 ek étolaj
500 ml zöldségleves
1-1 piros és zöld kaliforniai paprika
180 g ananász szelet + kevés lé
500 g paradicsompüré
Cayenne bors
Kevés cukor
1 kis csomó petrezselyem
200 g tejföl
1.A káposztát szitán lecsöpögtetjük. A burgonyát megmossuk meghámozzuk leöblítjük és kis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát és a húst is felkockázzuk.
2.A wokban felforrósított olajban, a hús kockák minden oldalát át sütjük. Hozzáadjuk a burgonyát és a hagymát, majd rövid ideig együtt sütjük. Azután beleöntjük levest, beletesszük a savanyú káposztát. Az egészet összekeverjük és 10 percig pároljuk.
3. A paprokát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk. Az ananaszt szitán lecsöpögtetjük, levét félretesszük és feldaraboljuk?
4.Mihdezeket összekeverve, kevés ananászlével Cayenne borssal, cukorral, paradicsompürével 15 percig pároljuk.
5.tejföllel és az aprított petrezselyemmel tálaljuk.
Megjegyzések