Sertéshús ananászos savanyúkáposztával

 



Hozzávalók: (4 személyre)

400 g savanyú káposzta

400 g burgonya

1 hagyma

500 g sertésfilé

2 ek étolaj

500 ml zöldségleves

1-1 piros és zöld kaliforniai paprika

180 g ananász szelet + kevés lé

500 g paradicsompüré

Cayenne bors

Kevés cukor

1 kis csomó petrezselyem

200 g tejföl


1.A káposztát szitán lecsöpögtetjük. A burgonyát megmossuk meghámozzuk leöblítjük és kis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát és a húst is  felkockázzuk.

 
2.A wokban felforrósított olajban, a hús kockák minden oldalát át sütjük. Hozzáadjuk a burgonyát és a hagymát, majd rövid ideig együtt sütjük. Azután beleöntjük levest, beletesszük a savanyú káposztát. Az egészet összekeverjük és 10 percig pároljuk.  

3. A paprokát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk. Az ananaszt szitán lecsöpögtetjük, levét félretesszük és feldaraboljuk?

4.Mihdezeket összekeverve, kevés ananászlével Cayenne borssal, cukorral, paradicsompürével 15 percig pároljuk.

5.tejföllel és az aprított petrezselyemmel tálaljuk.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló