Halrecept

 Egy You tube videóból és onnan a kép is.


- 6 db tőkehal fagyasztva
- nedvszívó papírral leitatjuk róla a vizet, amint olvad.
- egy nagy serpenyőbe egy csepp olajat (bocs. több cseppet láttam a kis filmen)
- vágjunk fel egy hagymát és 3 gerezd fokhagymát, amit a forró olajra szórunk
- fedjük le és pároljuk 3 percig alacsony lángon
- fogjunk egy piros paprikát, vágjuk kis kockákra
- majd egy zöldet ugyanígy
- egy sárgarépát csíkokra (julien)
- a zöldségeket dobjuk a hagymára és így, lefedve 5 percig főzzük
- vágjunk egy paradicsomot kockára és adjuk hozzá a párolódó zöldséghez
- készítsünk szószt aradicsomlével, édes szójaszóssza, kis ecettel, sózzuk, borsozzuk és keverjük össze
- 1 teáskanál csili,  1teáskanál paprika, 1 babérlevél
 - összekeverjük és tovább lefedve pároljuk, 5 percig alacsony lángon
- rátesszük a tőkehal darabokat és mielőtt lefedjük, a halakat betakarjuk a zöldségszósszal (ami alul van, részben rálocsoljuk) ezután ismét lefedjük és körülbelül 12 percig főzzük alacsony lángon

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló