Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október, 2024

Sültkrumpli

Kép
  Hozzávalók: 10 dkg kacsa- vagy libazsír 1,2 kg lisztes burgonya 2 ek. búzadara (és ez a titkos hozzávaló) 2 gerezd fokhagyma egy marék rozmaring (1 ág friss  rozmaring ) csipet só és bors  Elkészítése: A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és a kívánt formára vágjuk, majd sós forró vízben 6 percig főzzük. Amíg fő a krumpli, egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral és a sütőbe toljuk, hogy felmelegedjen. A krumplit szűrőben alaposan lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a búzadarát. Óvatosan megrázzuk a szűrőt, hogy a búzadara minden krumplira hozzátapadjon. Kb. 5 percig hagyjuk száradni. Közben összetörjük a fokhagymákat. A burgonyát a forró sütőedénybe tesszük, hozzáadjuk a maradék zsiradékot, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, és a sütőben készre sütjük.  

Banános sajttorta

 Még nem próbáltam   Az alaphoz: 20 dkg keksz 10 dkg vaj 1 evőkanál cukor A krémhez: 40 dkg mascarpone 15 dkg cukor 2 dl tejföl 3 evőkanál liszt 3 db tojás 1 db tojássárgája 1 db citrom 1 csomag vaníliás cukor 1 db banán A tetejére: 10 dkg étcsoki 2 db banán Elkészítés: Olvaszd fel a vajat, add hozzá a darált kekszet, a cukrot, és jól keverd össze. Vajazz ki egy közepes nagyságú tortaformát vagy tepsit, és nyomkodd bele a kekszes keveréket. Tedd egy keverőtálba a mascarponet , a tejfölt, majd egy robotgép segítségével keverd habosra. Add hozzá a villával áttört banánt, a kétféle cukrot, majd egyesével a tojásokat és a tojássárgáját. Utána mehet hozzá a liszt, a citrom leve és a héja. Ha a massza sima, egyengesd a morzsaalapra, és süsd meg 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt. Vedd ki, majd öntsd le az olvasztott csokival, és rakd a tetejére a felkarikázott banánt.

Sóska húsgombóccal

Kép
  45 dkg fagyasztott sóskapüré 1 dl tejföl 2 dl tejszín 3 ek. kristálycukor 3 ek. liszt   🥱 iavítoK!!!Soha többé liszt, csak minimális keményítő   ízlés szerint só 3 dl víz Elkészítés: A kiolvasztott sóskapürét összekeverjük a vízzel, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd felforraljuk. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és a liszttel, és ezzel sűrítjük a mártást, további 5 percig főzve alacsony lángon, míg el nem készül. Ha mégis a spenótkedvelők táborába tartoztok, akkor ezt a receptet érdemes elkészíteni. A húsgombóchoz: 40dkg darált hús 1db tojás 2gerezd fokhagyma 1fej vöröshagyma 1csokor petrezselyem 2ek zsemlemorzsa só bors Diónyi gombócokbankifőzzük.