Banános sajttorta

 Még nem próbáltam

 

Az alaphoz:
20 dkg keksz
10 dkg vaj
1 evőkanál cukor

A krémhez:
40 dkg mascarpone
15 dkg cukor
2 dl tejföl
3 evőkanál liszt
3 db tojás
1 db tojássárgája
1 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
1 db banán

A tetejére:
10 dkg étcsoki

2 db banán

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat, add hozzá a darált kekszet, a cukrot, és jól keverd össze. Vajazz ki egy közepes nagyságú tortaformát vagy tepsit, és nyomkodd bele a kekszes keveréket.

Tedd egy keverőtálba a mascarponet , a tejfölt, majd egy robotgép segítségével keverd habosra. Add hozzá a villával áttört banánt, a kétféle cukrot, majd egyesével a tojásokat és a tojássárgáját. Utána mehet hozzá a liszt, a citrom leve és a héja.

Ha a massza sima, egyengesd a morzsaalapra, és süsd meg 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt. Vedd ki, majd öntsd le az olvasztott csokival, és rakd a tetejére a felkarikázott banánt.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)

Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap