Banános sajttorta
Még nem próbáltam
Az alaphoz:
20 dkg keksz
10 dkg vaj
1 evőkanál cukor
A krémhez:
40 dkg mascarpone
15 dkg cukor
2 dl tejföl
3 evőkanál liszt
3 db tojás
1 db tojássárgája
1 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
1 db banán
A tetejére:
10 dkg étcsoki
2 db banán
Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat, add hozzá a darált kekszet, a cukrot, és jól keverd össze. Vajazz ki egy közepes nagyságú tortaformát vagy tepsit, és nyomkodd bele a kekszes keveréket.
Tedd egy keverőtálba a mascarponet , a tejfölt, majd egy robotgép segítségével keverd habosra. Add hozzá a villával áttört banánt, a kétféle cukrot, majd egyesével a tojásokat és a tojássárgáját. Utána mehet hozzá a liszt, a citrom leve és a héja.
Ha a massza sima, egyengesd a morzsaalapra, és süsd meg 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt. Vedd ki, majd öntsd le az olvasztott csokival, és rakd a tetejére a felkarikázott banánt.
Megjegyzések