Sültkrumpli

 



Hozzávalók:

  • 10 dkg kacsa- vagy libazsír
  • 1,2 kg lisztes burgonya
  • 2 ek. búzadara (és ez a titkos hozzávaló)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egy marék rozmaring (1 ág friss  rozmaring )
  • csipet só és bors

 Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és a kívánt formára vágjuk, majd sós forró vízben 6 percig főzzük.

Amíg fő a krumpli, egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral és a sütőbe toljuk, hogy felmelegedjen.

A krumplit szűrőben alaposan lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a búzadarát. Óvatosan megrázzuk a szűrőt, hogy a búzadara minden krumplira hozzátapadjon. Kb. 5 percig hagyjuk száradni.

Közben összetörjük a fokhagymákat.

A burgonyát a forró sütőedénybe tesszük, hozzáadjuk a maradék zsiradékot, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, és a sütőben készre sütjük.

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)

Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap