Sültkrumpli
Hozzávalók:
- 10 dkg kacsa- vagy libazsír
- 1,2 kg lisztes burgonya
- 2 ek. búzadara (és ez a titkos hozzávaló)
- 2 gerezd fokhagyma
- egy marék rozmaring (1 ág friss rozmaring )
- csipet só és bors
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és a kívánt formára vágjuk, majd sós forró vízben 6 percig főzzük.
Amíg fő a krumpli, egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral és a sütőbe toljuk, hogy felmelegedjen.
A krumplit szűrőben alaposan lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a búzadarát. Óvatosan megrázzuk a szűrőt, hogy a búzadara minden krumplira hozzátapadjon. Kb. 5 percig hagyjuk száradni.
Közben összetörjük a fokhagymákat.
A burgonyát a forró sütőedénybe tesszük, hozzáadjuk a maradék zsiradékot, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, és a sütőben készre sütjük.
Megjegyzések