Sóska húsgombóccal
45 dkg fagyasztott sóskapüré
1 dl tejföl
2 dl tejszín
3 ek. kristálycukor
3 ek. liszt 🥱 iavítoK!!!Soha többé liszt, csak minimális keményítő
ízlés szerint só
3 dl víz
Elkészítés:
A kiolvasztott sóskapürét összekeverjük a vízzel, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd felforraljuk. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és a liszttel, és ezzel sűrítjük a mártást, további 5 percig főzve alacsony lángon, míg el nem készül.
Ha mégis a spenótkedvelők táborába tartoztok, akkor ezt a receptet érdemes elkészíteni.
A húsgombóchoz:
40dkg darált hús
1db tojás
2gerezd fokhagyma
1fej vöröshagyma
1csokor petrezselyem
2ek zsemlemorzsa
só
bors
Diónyi gombócokbankifőzzük.
Megjegyzések