Sóska húsgombóccal
45 dkg fagyasztott sóskapüré 
1 dl tejföl 
2 dl tejszín 
3 ek. kristálycukor 
3 ek. liszt   🥱 iavítoK!!!Soha többé liszt, csak minimális keményítő
 
ízlés szerint só 
3 dl víz 
Elkészítés:
A kiolvasztott sóskapürét összekeverjük a vízzel, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd felforraljuk. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és a liszttel, és ezzel sűrítjük a mártást, további 5 percig főzve alacsony lángon, míg el nem készül.
Ha mégis a spenótkedvelők táborába tartoztok, akkor ezt a receptet érdemes elkészíteni. 
A húsgombóchoz:
40dkg darált hús 
1db tojás 
2gerezd fokhagyma 
1fej vöröshagyma 
1csokor petrezselyem 
2ek zsemlemorzsa 
só 
bors 
Diónyi gombócokbankifőzzük.

 
 
Megjegyzések