Sóska húsgombóccal

 


45 dkg fagyasztott sóskapüré

1 dl tejföl

2 dl tejszín

3 ek. kristálycukor

3 ek. liszt   🥱 iavítoK!!!Soha többé liszt, csak minimális keményítő
 
ízlés szerint só

3 dl víz

Elkészítés:

A kiolvasztott sóskapürét összekeverjük a vízzel, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd felforraljuk. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és a liszttel, és ezzel sűrítjük a mártást, további 5 percig főzve alacsony lángon, míg el nem készül.
Ha mégis a spenótkedvelők táborába tartoztok, akkor ezt a receptet érdemes elkészíteni.

A húsgombóchoz:

40dkg darált hús

1db tojás

2gerezd fokhagyma

1fej vöröshagyma

1csokor petrezselyem

2ek zsemlemorzsa



bors

Diónyi gombócokbankifőzzük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)

Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap