Bajor rostélyos

 80 dkg szeletelt marha felsált veszünk,
besózunk és 12 dkg zsírban gyorsan átsütjük.
Egy mázas pecsenye sütőt a hús zsírjával kikenünk
1.5 kg burgonyát meg hámozunk és fél cm vastag karikára vágva besózzuk.
A kikent pecsenyesütőbe apróra vágott hagymát, törött borsot és több őrölt paprikát teszünk.
1.5 cm vastag burgonya réteg jön rá.
Erre egy sor kisült szeletet teszünk.
Így folytatjuk a rétegezést az előbbi fűszereket használva, míg a szelet és a burgonya is elfogy.
Az utolsó sor burgonya legyen.
Leöntjük 3 dl tejfellel elkevert 3 dl tejjel és végül a kimaradt pecsenye zsírral.
Sütőben szép pirosra és puhára sütjük.
Saját levével locsolgatjuk Legjobb tűzálló porcelán vagy cseréptálban elkészíteni és tálalni.
 Paradicsomsaláta jó lehet hozzá. 
Hozzávalók
- 
                18 közepes db paradicsom
- 
                3 közepes fej lilahagyma
- 
                3 ek balzsamecet
- 
                só ízlés szerint
- 
                Desszertnek Orosz krémszeletHozzávalók
 tészta
 35 db babapiskóta
 3 dl tej
 15 ml rumaroma
 krém
 2 tasak tejszínízű pudingpor
 6 dl tej
 5 ek cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 10 dkg vaj
 5 dl habtejszín (én cukrászhabot használtam)
 díszítés
 30 dkg meggybefőtt
 Elkészítés
 A tészta:
 Egy mélyebb tálca alját kirakjuk a rumos tejbe áztatott babapiskótával.
 Megkenjük krémmel, majd ismét rumos tejbe áztatott babapiskóta, és befedjük krémmel.
 A rém:
 A pudingot és a cukrot felfőzzük a tejjel, ha kész, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Kihűtjük, belekeverjük a vajat, és krémesre keverjük.
 A habtejszínt kemény habbá verjük. A pudingkrémet és a tejszínhabot összekeverjük.
 Díszítés:
 A lecsöpögtetett meggyel ízlés szerint díszítjük.
 
 
Megjegyzések