Bajor rostélyos
80 dkg szeletelt marha felsált veszünk,
besózunk és 12 dkg zsírban gyorsan átsütjük.
Egy mázas pecsenye sütőt a hús zsírjával kikenünk
1.5 kg burgonyát meg hámozunk és fél cm vastag karikára vágva besózzuk.
A kikent pecsenyesütőbe apróra vágott hagymát, törött borsot és több őrölt paprikát teszünk.
1.5 cm vastag burgonya réteg jön rá.
Erre egy sor kisült szeletet teszünk.
Így folytatjuk a rétegezést az előbbi fűszereket használva, míg a szelet és a burgonya is elfogy.
Az utolsó sor burgonya legyen.
Leöntjük 3 dl tejfellel elkevert 3 dl tejjel és végül a kimaradt pecsenye zsírral.
Sütőben szép pirosra és puhára sütjük.
Saját levével locsolgatjuk Legjobb tűzálló porcelán vagy cseréptálban elkészíteni és tálalni.
Paradicsomsaláta jó lehet hozzá.
Hozzávalók
-
18 közepes db paradicsom
-
3 közepes fej lilahagyma
-
3 ek balzsamecet
-
só ízlés szerint
-
Desszertnek Orosz krémszeletHozzávalók
tészta
35 db babapiskóta
3 dl tej
15 ml rumaroma
krém
2 tasak tejszínízű pudingpor
6 dl tej
5 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
5 dl habtejszín (én cukrászhabot használtam)
díszítés
30 dkg meggybefőtt
Elkészítés
A tészta:
Egy mélyebb tálca alját kirakjuk a rumos tejbe áztatott babapiskótával.
Megkenjük krémmel, majd ismét rumos tejbe áztatott babapiskóta, és befedjük krémmel.
A rém:
A pudingot és a cukrot felfőzzük a tejjel, ha kész, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Kihűtjük, belekeverjük a vajat, és krémesre keverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük. A pudingkrémet és a tejszínhabot összekeverjük.
Díszítés:
A lecsöpögtetett meggyel ízlés szerint díszítjük.
Megjegyzések