Bajor rostélyos


 

 80 dkg szeletelt marha felsált veszünk,

besózunk és 12 dkg zsírban gyorsan átsütjük. 

Egy mázas pecsenye sütőt a hús zsírjával kikenünk 

1.5 kg burgonyát meg hámozunk és fél cm vastag karikára vágva besózzuk. 

A kikent pecsenyesütőbe apróra vágott hagymát, törött borsot és több őrölt paprikát teszünk. 

1.5 cm vastag burgonya réteg jön rá. 

Erre egy sor kisült szeletet teszünk.

Így folytatjuk a rétegezést az előbbi fűszereket használva, míg a szelet és a burgonya is elfogy.

Az utolsó sor burgonya legyen. 

Leöntjük 3 dl tejfellel elkevert 3 dl tejjel és végül a kimaradt pecsenye zsírral. 

Sütőben szép pirosra és puhára sütjük.

Saját levével locsolgatjuk Legjobb tűzálló porcelán vagy cseréptálban elkészíteni és tálalni.

 

 Paradicsomsaláta jó lehet hozzá.

Hozzávalók

  • 18 közepes db paradicsom
  • 3 közepes fej lilahagyma
  • 24 levél bazsalikom (friss )
  • 18 ek olívaolaj (extra szűz)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)
     
     
    Desszertnek Orosz krémszelet
     
     Hozzávalók

    tészta

    35 db babapiskóta 

    3 dl tej 

    15 ml rumaroma 

    krém

    2 tasak tejszínízű pudingpor 

    6 dl tej 

    5 ek cukor 

    1 csomag vaníliás cukor 

    10 dkg vaj 

    5 dl habtejszín (én cukrászhabot használtam) 

    díszítés

    30 dkg meggybefőtt 

    Elkészítés

    A tészta:

    Egy mélyebb tálca alját kirakjuk a rumos tejbe áztatott babapiskótával. 

    Megkenjük krémmel, majd ismét rumos tejbe áztatott babapiskóta, és befedjük krémmel. 

    A rém:


    A pudingot és a cukrot felfőzzük a tejjel, ha kész, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Kihűtjük, belekeverjük a vajat, és krémesre keverjük. 

    A habtejszínt kemény habbá verjük. A pudingkrémet és a tejszínhabot összekeverjük. 

    Díszítés:

    A lecsöpögtetett meggyel ízlés szerint díszítjük. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)

Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap