Lecsó, roppanós paprikával

Ellánál olvastam, hogy lehet a lecsót úgy készíteni, hogy a hagymára előbb a paradicsomot tesszük dinsztelni, és csak a legvégén adjuk hozzá a paprikát. Aki ezt egyszer kipróbálja, soha nem fogja másként készíteni. Ez új alapokra helyezi a lecsóról alkotott eddigi felfogásunkat és azt mondom, ez az igazi!



Hozzávalók fejenként:

1/2 vöröshagyma
1 nagy paradicsom
2 jó húsos paprika
1 teáskanál baromfizsír
esetleg szalonna, vagy kolbász körülbelül 5 dkg, és ha ezek kellően zsírosak, csökkentsük egy mokkás kanálra az alá adott zsírmennyiséget!

Tegyük fel a nem túl apró kockára vágott hagymát a zsírra! Ha hús megy bele, azt mindjárt hozzátehetjük és ezzel együtt a hagymát üvegesre pirítjuk. A paradicsomot hámozzuk meg - lobogó majd hideg víz alá tartva - és szintén felkockázva dobjuk a kész hagymára. Sózzuk és így fonnyasszuk, amíg megpárolódik! Közben vágjuk nagy kockára a paprikát és ha kész a paradicsom dobjuk rá. Ismét kissé megsózzuk, de nem keverjük össze. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a paprika felszívja a paradicsom levét - kicsit megduzzad, de nem fonnyad. Ekkor már készen is van a lecsó, roppanós paprikával.

Ha nem tettünk bele semmi húst, nem ütünk rá tükörtojást és nem szórjuk meg reszelt sajttal, ez akkor is egy tökéletes egy-tál étel. Adhatunk hozzá lepényformára sütött, puha Burgonyás kenyeret.

Jó ötlet: Baromfizsír onnan volt a konyhában, hogy korábban egy Csirkemell hagymás bundában elkészítésénél a mell filézésből maradt bőrt kisütöttem töpörtyűnek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló