Krémes tepsis krumpli füstölt sonkával
- 1 kg krumpli
- 40 dkg füstölt sonka
- 25 dkg reszelt sajt
- 3 dl alaplé
- 2.5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál vöröshagymapor
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál füstölt paprika
- só
- bors
Elkészítés:
Először a szószt készítsd el. A vajat egy lábosban olvaszd fel, majd tedd rá a lisztet, és kézi habverővel kevergesd fél percig. Ezután öntsd fel a tejjel és az alaplével, szórd meg vöröshagymaporral, fokhagymaporral, füstölt paprikával, sóval és borssal. Továbbra is folyamatosan kevergesd, amíg besűrűsödik, ekkor húzd le a tűzről, és keverd el a reszelt sajt felével.
A sonkát vágd kockákra. A krumplit hámozd meg és gyaluld le vagy késsel vágd egész vékony karikákra. Tedd őket egy tepsibe, és forgasd össze a szósszal. A tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe 45 percre.
Megjegyzések