Krémes tepsis krumpli füstölt sonkával

 

  • 1 kg krumpli
  • 40 dkg füstölt sonka
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 3 dl alaplé
  • 2.5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál vöröshagymapor
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál füstölt paprika
  • bors   
  • Elkészítés:

    Először a szószt készítsd el. A vajat egy lábosban olvaszd fel, majd tedd rá a lisztet, és kézi habverővel kevergesd fél percig. Ezután öntsd fel a tejjel és az alaplével, szórd meg vöröshagymaporral, fokhagymaporral, füstölt paprikával, sóval és borssal. Továbbra is folyamatosan kevergesd, amíg besűrűsödik, ekkor húzd le a tűzről, és keverd el a reszelt sajt felével.

    A sonkát vágd kockákra. A krumplit hámozd meg és gyaluld le vagy késsel vágd egész vékony karikákra. Tedd őket egy tepsibe, és forgasd össze a szósszal. A tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe 45 percre.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)

Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap