Kedden lusta leszek
Lusta asszony pecsenyéje 
 Hozzávalók:
1 kg sertés lapocka (lehet filézett pulykacombból is készíteni, azzal is nagyon finom)
2-3 nagy fej vöröshagyma
7-8 gerezd fokhagyma
majoránna
só
bors
olaj
Elkészítés:
1. A húst kb. 1 cm vastagságú, tenyérnyi szeletekre vágom, alaposan megsózom mindkét oldalon és fél órát állni hagyom.
2.
 Közben megtisztítom a vöröshagymát és félkarikára vágom, nem kell túl 
finomra, inkább olyan házias legyen. A fokhagymagerezdeket is 
megtisztítom.
3. Egy nagy, fedeles serpenyőben vagy  lábasban olajat 
forrósítok és a szeletek mindkét oldalát gyorsan megpirítom. Ilyenkor 
lehet valaki mintaháziasszony és több részletben pirítja,  majd egy 
tányéron gyűjti a szeleteket, én úgy szoktam általában, hogy beleteszek 
az olajba annyi húst, amennyi belefér, ha kész, egymásra halmozom őket a
 lábas egyik oldalán és a szabad helyen sütöm meg a többi hússzeletet.
4.
 Ha kész az összes hús, visszateszem mindet az edénybe, megszórom 
majoránnával, borssal, rászórom a hagymákat és leöntöm annyi vízzel, ami
 éppen ellepi.
5. Fedő alatt kb. 1 órán át főzöm, aztán leveszem a 
fedőt és addig forralom, ameddig el nem fő a leve és már csak a finom, 
sűrű hagymás szaft marad a húsok körül. Erre is kell majdnem 1 óra.
Nagyon finom a sok hagymától, a hús pedig annyira omlós lesz, hogy nem is kell hozzá kés, csak villa.
Köretnek most sütőben sült krumplit ettünk hozzá.
Hidegen is nagyon finom.
A receptet évekkel ezelőtt találtam egy Hegyvidék újságban. 
 Hozzávalók:
1 kg sertés lapocka (lehet filézett pulykacombból is készíteni, azzal is nagyon finom)
2-3 nagy fej vöröshagyma
7-8 gerezd fokhagyma
majoránna
só
bors
olaj
Elkészítés:
1. A húst kb. 1 cm vastagságú, tenyérnyi szeletekre vágom, alaposan megsózom mindkét oldalon és fél órát állni hagyom.
2.
 Közben megtisztítom a vöröshagymát és félkarikára vágom, nem kell túl 
finomra, inkább olyan házias legyen. A fokhagymagerezdeket is 
megtisztítom.
3. Egy nagy, fedeles serpenyőben vagy  lábasban olajat 
forrósítok és a szeletek mindkét oldalát gyorsan megpirítom. Ilyenkor 
lehet valaki mintaháziasszony és több részletben pirítja,  majd egy 
tányéron gyűjti a szeleteket, én úgy szoktam általában, hogy beleteszek 
az olajba annyi húst, amennyi belefér, ha kész, egymásra halmozom őket a
 lábas egyik oldalán és a szabad helyen sütöm meg a többi hússzeletet.
4.
 Ha kész az összes hús, visszateszem mindet az edénybe, megszórom 
majoránnával, borssal, rászórom a hagymákat és leöntöm annyi vízzel, ami
 éppen ellepi.
5. Fedő alatt kb. 1 órán át főzöm, aztán leveszem a 
fedőt és addig forralom, ameddig el nem fő a leve és már csak a finom, 
sűrű hagymás szaft marad a húsok körül. Erre is kell majdnem 1 óra.
Nagyon finom a sok hagymától, a hús pedig annyira omlós lesz, hogy nem is kell hozzá kés, csak villa.
Köretnek most sütőben sült krumplit ettünk hozzá.
Hidegen is nagyon finom.
A receptet évekkel ezelőtt találtam egy Hegyvidék újságban. 
Lusta asszony almása 

 
 
Megjegyzések