Tervezem júli. 10 -re szülinapra, ami lesz az azt követő vasárnapon. Vendégek Ilona Alice
Alapanyagok
Alap:
200 g kókuszos keksz
100 g kókusz keszelék
100 g olvasztott vaj
Krém:
500 g mascarpone
1 db Kókusztejszín konerv (400 ml)
1 db sűrített tej konzerv
1 db ananászkonzerv
4 db tojás
3 ev. kanál kukoricakeményítő
Öntet:
200 ml tejföl
kókuszlikőr
kókuszreszelék díszítéshez
A
kekszet széttörjük, elkeverjük a kókuszreszelékkel és olvasztott vajjal.
A kapott kekszes masszát 25 cm átmérőjű forma aljára tesszük,
lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
A
mascarponet, kókusztejszínt (csak a tejszín részt, a levet leöntjük),
sűrített tejet alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a keményítőt, a
leturmixolt ananászt (a levét felfogjuk, az ananászt pedig
leturmixoljuk, majd 350 ml-ig felöntjük az ananász felfogott levével).
Az ananászos keveréket rákenjük a kekszes alapra, 160 fokon 60-70 percig sütjük.
A
sütőt kikapcsoljuk, majd a sütőben hagyjuk kihűlni a sajttortát.
Hűtősszekrénybe tesszük, legalább 6 órára. A kihűlt sajttorta tetejére
kenjük a tejfölös-kókuszlikőrös keveréket. Ízlés szerint cukrozhatjuk
is. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
kekszet széttörjük, elkeverjük a kókuszreszelékkel és olvasztott vajjal. A kapott kekszes masszát 25 cm átmérőjű forma aljára tesszük, lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
A mascarponet, kókusztejszínt (csak a tejszín részt, a levet leöntjük), sűrített tejet alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a keményítőt, a leturmixolt ananászt (a levét felfogjuk, az ananászt pedig leturmixoljuk, majd 350 ml-ig felöntjük az ananász felfogott levével).
Az ananászos keveréket rákenjük a kekszes alapra, 160 fokon 60-70 percig sütjük.
A sütőt kikapcsoljuk, majd a sütőben hagyjuk kihűlni a sajttortát. Hűtőshzekrénybe tesszük, legalább 6 órára. A kihűlt sajttorta tetejére kenjük a tejfölös-kókuszlikőrös keveréket. Ízlés szerint cukrozhatjuk is. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
kekszet széttörjük, elkeverjük a kókuszreszelékkel és olvasztott vajjal. A kapott kekszes masszát 25 cm átmérőjű forma aljára tesszük, lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
A mascarponet, kókusztejszínt (csak a tejszín részt, a levet leöntjük), sűrített tejet alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a keményítőt, a leturmixolt ananászt (a levét felfogjuk, az ananászt pedig leturmixoljuk, majd 350 ml-ig felöntjük az ananász felfogott levével).
Az ananászos keveréket rákenjük a kekszes alapra, 160 fokon 60-70 percig sütjük.
A sütőt kikapcsoljuk, majd a sütőben hagyjuk kihűlni a sajttortát. Hűtőshzekrénybe tesszük, legalább 6 órára. A kihűlt sajttorta tetejére kenjük a tejfölös-kókuszlikőrös keveréket. Ízlés szerint cukrozhatjuk is. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
Megjegyzések