Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)

 Tervezem júli. 10 -re szülinapra, ami lesz az azt követő vasárnapon. Vendégek Ilona Alice



Alapanyagok

Alap:

 

200 g kókuszos keksz
100 g kókusz keszelék
100 g olvasztott vaj

Krém:

 

500 g mascarpone
1 db Kókusztejszín konerv (400 ml)
1 db sűrített tej konzerv
1 db ananászkonzerv
4 db tojás
3 ev. kanál  kukoricakeményítő

Öntet:

200 ml tejföl
kókuszlikőr
kókuszreszelék díszítéshez
 
 
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kekszet széttörjük, elkeverjük a kókuszreszelékkel és olvasztott vajjal. A kapott kekszes masszát 25 cm átmérőjű forma aljára tesszük, lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A mascarponet, kókusztejszínt (csak a tejszín részt, a levet leöntjük), sűrített tejet alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a keményítőt, a leturmixolt ananászt (a levét felfogjuk, az ananászt pedig leturmixoljuk, majd 350 ml-ig felöntjük az ananász felfogott levével).
  3. Az ananászos keveréket rákenjük a kekszes alapra, 160 fokon 60-70 percig sütjük.
  4. A sütőt kikapcsoljuk, majd a sütőben hagyjuk kihűlni a sajttortát. Hűtősszekrénybe tesszük, legalább 6 órára. A kihűlt sajttorta tetejére kenjük a tejfölös-kókuszlikőrös keveréket. Ízlés szerint cukrozhatjuk is. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
 
  1. kekszet széttörjük, elkeverjük a kókuszreszelékkel és olvasztott vajjal. A kapott kekszes masszát 25 cm átmérőjű forma aljára tesszük, lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A mascarponet, kókusztejszínt (csak a tejszín részt, a levet leöntjük), sűrített tejet alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a keményítőt, a leturmixolt ananászt (a levét felfogjuk, az ananászt pedig leturmixoljuk, majd 350 ml-ig felöntjük az ananász felfogott levével).
  3. Az ananászos keveréket rákenjük a kekszes alapra, 160 fokon 60-70 percig sütjük.
  4. A sütőt kikapcsoljuk, majd a sütőben hagyjuk kihűlni a sajttortát. Hűtőshzekrénybe tesszük, legalább 6 órára. A kihűlt sajttorta tetejére kenjük a tejfölös-kókuszlikőrös keveréket. Ízlés szerint cukrozhatjuk is. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
     

    1. kekszet széttörjük, elkeverjük a kókuszreszelékkel és olvasztott vajjal. A kapott kekszes masszát 25 cm átmérőjű forma aljára tesszük, lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
    2. A mascarponet, kókusztejszínt (csak a tejszín részt, a levet leöntjük), sűrített tejet alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a keményítőt, a leturmixolt ananászt (a levét felfogjuk, az ananászt pedig leturmixoljuk, majd 350 ml-ig felöntjük az ananász felfogott levével).
    3. Az ananászos keveréket rákenjük a kekszes alapra, 160 fokon 60-70 percig sütjük.
    4. A sütőt kikapcsoljuk, majd a sütőben hagyjuk kihűlni a sajttortát. Hűtőshzekrénybe tesszük, legalább 6 órára. A kihűlt sajttorta tetejére kenjük a tejfölös-kókuszlikőrös keveréket. Ízlés szerint cukrozhatjuk is. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap