citrom facsarás maximális lé nyeréssel és...

 a magok elhagyásáva. Ezt jól  'megaszontam '.


Azt már tudtam, hogy a citromból több nedűt tudok kinyomni, ha nem a szokásos módon,  hasán keresztbe, hanem hosszanti irányban, 4 cikkbe vágom. Bár ez kicsit kényemetlen volt, sok ment a kezemre. Jó a bőrnek  is a c vitamin és tistzítja, fehéríti is a citromlé. Na de ennyi?  ...és mindíg?(zöld-dió-pucolás után persze.)

Szerettem ezt a módszert, de azért mégsem volt tökéletes. Főképp a magok miatt, mert épp olyan bőven jöttek mint a lé.

Egyszercsak megtalálam a tökéletes megoldást! Ugye, AKI KERES, AZ TALÁL. Ez bejön. Már imertem hasonló módszert, csakhogy az olaszok dinnye vágásánál alkalmazzák Ott nem a magok mentését szolgálja, hanem mit is?. Semmi mást mint, hogy a gyerekek ne veszekrdjenek. Így lesznek a dinnyeszeletek egyformán édesek.

Térjünk vissza citromkánkhoz. Sajnos azért kell becéznem, mert amint a képen is látható, picinyke.  Vegyünk nagyobbat ha lehet .

Előbb vágjuk le a citrom két végét. Acsúcsosat és  a  kocsány helyét. "Nem-tom" ,hogy nevezik hivatalosan, de a lényeg, ahol lrtéptük a citromot a száráról. A fényképen jól látható az eredmény. Ebből a két nyílásból maximális lémennyiséget  juttathatunk ki. Viszonylsg tisztán. A magok itt várhatóan bent maradnsk, de nem esküszöm, mert ez a kicsi iszony sok magot tartalmazott. Lehet hogy hormonzavaros volt.









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló