Rakott kalács
Hozzávalók:
1 kalács (a nagyobb kb. 70 dkg)
1,5 l tej
2 cs puding por (főzős, vaniliás vagy fehércsokis)
őrölt fahéj, vagy mézeskalácsfűszer
8-10 ek cukor
mazsola
1/2 kg fagyasztott meggy
kevés vaj
Elkészítés:
Egy nagyobb vagy két kissebb jénai tálat vajjal kikenünk és a tej egy részét, maximum fél litert cukorral és fahéjjal kikeverjük. Ebbe kezdjük mártani a felszeletelt kalácsot. Az első réteget le is rakhatjuk.
Közben az egy liter tej harmadában 6 ek cukrot és a két pudingport szintén elkeverjük.
A liter tej többi részét felforraljuk és forráskor beleöntjük a hideg pudingkeveréket. Újra forrásig folyamatosan és intenzíven keverjük.
Az első réteg áztatott kalácsot megszórjuk mazsolával, majd leöntjük a meleg pudinggal.
Ezt ismételjük a mennyiség és a tál mérete szerint. Az utolsó rétegre nem teszünk mazsolát, hanem csak pudingot és a meggyszemeket enyhén cukrozva
40 percig sütjük, 170 fokon. 20 perc eltelte után, sütés küzben alufóliával takarjuk.
Hidegen és langyosan is finom